„Vi ste budućnost ovog grada i ove zemlje“

Prijem đaka prvaka u Opštini Bačka Palanka

1189

BAČKA PALANKA: Za đake prvake i njihove učitelje iz osnovnih škola sa teritorije opštine Bačka Palanka, danas je upriličen prijem u velikoj sali Skupštine opštine povodom dečje nedelje.


Predsednik opštine Branislav Šušnica i predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski, pozdravili su goste i poželeli im srećan polazak u školu.

„Vi ste nova generacija đaka željna učenja. U vama se kriju budući lekari, učitelji, naučnici… Negujte samo dobre osobine, ne ugledajte se na one koji pokazuju nasilje. Vi ste budućnost ovog grada, i ove zemlje“, rekao je Mita Lačanski đacima prvacima.

„Želim vam pre svega da budete dobri ljudi, a onda i dobri učenici“, rekao je Branislav Šušnica, a onda reč prepustio najmlađima. Recitovali su i svima otkrili čime bi voleli da se bave kad porastu. Nakon što su im podeljeni kompleti knjiga i slatkiši, đaci su zajedno sa svojim domaćinima pored zgrade Skupštine opštine posadili drvo.

„Kao i svake godine, i ove smo organizovali prijem đaka prvaka. Opština Bačka Palanka svojim najmlađima pomaže na više načina. Predškolcima plaćamo 80 posto ekonomske cene vrtića, a učenicima osnovnih i srednjih škola regresiramo prevoz i domski smeštaj. Tu su i učeničke i stipendije za studente, a ono što je u poslednje vreme aktuelno jeste i saradnja sa Fondacijom „Tijana Jurić“, koja danas organizuje drugu tribinu po redu u Bačkoj Palanci“, rekao je Šušnica.

On je istakao da je prevencija u zaštiti dece od svih vidova nasilja veoma važna, i da će Opština svim raspoloživim sredstvima stati iza Fondacije „Tijana Jurić“.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here