Da li je na selima potreban pedijatar?

Anketa

2
2789

Dragana Pilipović, Čelarevo

Imam poverenja u lekare opšte prakse koji rade u našoj ambulanti, ali mislim da neke situacije prevazilaze njihovo znanje i iskustvo. Naravno da nam treba pedijatar, bar za savetovalište, kao i prava patronažna sestra (kao u gradovima), imali smo i sobu za prikupljanje laboratorijskih uzoraka… sve nam to nedostaje, uostalom imamo pravo na to, jer valjda je naše osiguranje vredno kao i tuđe, gradsko.

Sanja Manojlović Sikora, Čelarevo

Što se tiče pedijatra, tačnije njegovog nepostojanja na selima, to mi je bolna tačka. Ponekad imam utisak da su naša deca građani drugog reda. Čak ni sistematski pregled nemamo sve do polaska u prvi razred, a znam da deca iz Palanke imaju. Bilo bi odlično kada bi pedijatar dva puta nedeljno dolazio u selo. Jako me umara činjenica da moram kod lekara opšte prakse zakazivati da bih uzela uput za pedijatra.

Miljana Knežević, Gajdobra

Prvo dete sam dobila 2015. Kada mu se zapušio nosić, odvela sam ga u ambulantu gde mi je doktor rekao da mu stavljam Marisol kapi, ali da se ipak posavetujem sa pedijatrom, tako da mi je dao uput za Bačku Palanku. Pre primanja vakcine u Gajdobri, sestra me pošalje po mišljenje pedijatra u Bačku Palanku jer mu je nosić malo curio. Tada sam uzela kartone i prebacila ih kod pedijatra u Palanku da se ne bih stalno šetala i vadila upute za svaku sitnicu. Mislim da bi bilo jako dobro da barem jednom nedeljno neko od pedijatara dolazi u Gajdobru.

Jelena Štajfer, Čelarevo

Nije mi nikako jasno zašto deca koja žive na selu nemaju prava da ih pregleda pedijatar. U ambulanti smo ostali na jednoj stalnoj doktorici opšte prakse i ponekom „zamenskom“ lekaru, tehničarima početnicima koji jedva ubodu iglu. Znam da negde moraju početi, ali da li je realno da su samo kod nas u selu početnici… Zar dete treba satima da sedi sa babama i dedama i čeka dole dok je gore sprat prazan. Ja bih najviše volela da se pokrene neka peticija da bismo se izborili za pedijatra u selu koji bi radio gore na tom spratu i tamo pregledao našu decu.

Adrijana Petković, Pivnice

Pedijatri na selu bi trebalo da se podrazumevaju. Jedina dobra stvar, danas je dete ušlo kod lekara preko reda, onako kako bi i trebalo da bude. Što se tiče stematskog umesto da dođu dva doktora da odrade preglede za upis u prvi razred, svi smo morali da zakazujemo i da se par puta vozamo u Palanku da bi dobili potvrdu.

2 KOMENTARA

  1. O kakvim pedijatrima vi zborite…pa mi u Mladenovu nemamo stalnog doktora opšte prakse…menjaju se svakih mesec dana…i to jedan doktor-ica radi do 12.00h…čeka se na pregled po tri-četiri dana…sramota…a oni pričaju o pedijatrima…ne mogu da verujem!!!!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here