„Mladenovo“ šampion

Šah: Vojvođanska liga Bačka - Novi Sad

839

Kako se i očekivalo „Mladenovo“ je u poslednjem kolu Vojvođanske lige Bačka – Novi Sad ugostilo i lako savladalo ove sezone najslabiju ekipu u ovom rangu takmičenja „Sutjesku“ iz Bačkog Dobrog Polja sa 3,5:2,5 i time obezbedilo prvo mesto i šampionsku titulu.


Ceo poen za domaću ekipu uknjižio je Kovačević, dok su Parežanin, Rogač, Krejić, Mladenović i omladinac Vraneš remizirali. Prvenstvenu trku Mladenovljani su završili sa osam pobeda i sa samo jednim porazom sakupivši 24 meč boda i 32,5 poena.

No, za našu ekipu sezona još nije završena. Predstoji joj baraž za ulazak u Drugu ligu sa prvakom Vojvođanske lige Bačka – Subotica ekipom „Lajoš Segi“ iz Bajše. Prema propozicijama prvi meč se igra u Bajši 7. oktobra, a revanš nedelju dana kasnije u Mladenovu. Oba meča počinju u 10 časova.

Vicešampionska titula pripala je „Hercegovcu“ iz Gajdobre koji je sezonu završio minimalnim porazom od 2,5:3,5 od domaćeg „Temerina“. Jedine pobede za našu ekipu zabeležili su Pecelji Dedijer, Dukić je remizirao, dok su Popović, Čiča i Pešićeva poraženi. Naša ekipa je sezonu završila sa šest pobeda, jednim remijem i dva poraza sakupivši 19 meč bodova i 32,5 poena.

Iako su posle više od dve decenije izgubili primat najbolje opštinske šahovske ekipe, igrači “Hercegovca” su zadovoljni postignutim u ovoj sezoni. Prvo mesto na finalu Kupa Šahovskog saveza Vojvodine izmaklo je za pola poena, a i drugo mesto u prvenstvenoj trci iza ekipe „Mladenova“, koja je pred sezonu u svoje redove dovela čak tri igrača sa internacionalnim titulama, je solidan uspeh.

Treći naš predstavnik u ovom rangu takmičenja „Bačka Palanka“ doživela je novi poraz u Novom Sadu. Domaćin „Anpasan“ bio je bolji i slavio sa visokih 4,5:1,5. U redovima naše ekipe jedini koji je svog protivnika prinudio na predaju bio je Jovanović. Pola poena doneo je još Tepić, dok su Kralj, Ignjatović, Menčik i omladinac Lalić poraženi.

Sa tri pobede, tri remija i tri poraza Palančani su na kraju šesti sa 12 meč bodova i 28,5 poena. „Bačka Palanka“ može da okupi veoma jak sastav šahista, pa se od njih više očekivalo. Izuzev u meču sa „Hercegovcem“ iz Gajdobre u najvažnijim mečevima nisu mogli uvek da računaju na sve najbolje šahiste, pa je i to jedan od glavnih razloga slabijeg plasmana od onog koji objektivno zaslužuju.

Južnobačka liga – Pobeda Tovarišana

Prema očekivanju, „Vojvodina“ iz Tovariševa bila je bolja od domaćina poslednje plasiranog „Borca“ u Novom Sadu i pobedila sa 4:2. U našoj ekipi svoje protivnike savladali su Rajak i Parnicki, a omladinac Micić je dobio partiju bez borbe. Po pola poena još su obezbedili Tomašić i Šebez, a Popović je jedini poražen. Sa 17 meč bodova i 31,5 poena „Vojvodina“ je kraj prvenstva dočekala na trećem mestu. S obzirom da su na polusezoni bili tek peti može se reći da su Tovarišani imali zakasneli finiš.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here