Za odrastanje bez nasilja

Dečija nedelja u OŠ "15. oktobar" u Pivnicama

0
670

Program aktivnosti za vreme trajanja Dečije nedelje u 2018. godini realizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz podršku udruženja građana, vaspitno-obrazovnih i kulturnih institucija, uglednih pojedinaca itd.


Dečija nedelja se svakog oktobra realizuje u cilju poboljšanja položaja dece u Srbiji. Ova nacionalna manifestacija predstavlja uspešan model saradnje države, različitih civilnih i strukovnih organizacija, i povezivanja svih važnih aktera u zaštiti dečjih prava.

Dečiju nedelju prepoznaju sve relevantne institucije obrazovanja, socijalne i zdravstvene zaštite, kulture, pa se njena uloga iz godine u godinu unapređuje, a izbor najaktuelnijih tema od važnosti za položaj deteta u našem društvu doprinosti tome da se njeni rezultati prepoznaju na nacionalnom nivou.

“Dečija nedelja” se obeležila od 1. do 7. oktobra u Pivnicama pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja”. U ponedeljak su najmlađi crtali po trotoaru kredama i igrali su se na dvorištu. U utorak je sledio sportski dan i štafetne igre. Sreda je bila sprovedana kroz teme „moje omiljene igre“ i „moje je pravo da živim srećno i zdravo“. U četvrtak je sledila lutkarska predstava „Kića u svetu buba“. Petak se završio jesenjim maskenbalom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here