U gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci ponovo konkurs za direktora

2475

Kako BAP VESTI saznaju za izbor direktora u gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci ponovo će biti raspisan konkurs. Kolegama novinarima u Al Jazeera Balkans danas je stiglo zvanično saopštenje iz Ministarstva prosvete Republike Srbije u kome se navodi ko je i kako načinio propuste u proceduri prethodnog konkursa, kao i šta Ministarstvo planira da uradi predstojećih dana kako bi se pitanje problema izbora direktora u ovoj srednjoj školi konačno razrešio. Pismo prenosimo u celosti.


Poštovana,

Za izbor direktora u gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci ponovo će biti raspisan konkurs.

Ministar prosvete doneo je tu odluku imajući u vidu da je tokom prethodnog konkursa, neblagovremenim sprovođenjem aktivnosti, došlo do probijanja rokova, čime je narušena izborna procedura.

Osoba koja je bila direktno nadležna za tu aktivnost bio je pokrajinski podsekretar za obrazovanje Milan Kovačević, koji nije dao saglasnost ni za jednog od predloženih kandidata, već je imenovao v.d. direktora škole.

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Pajić u ponedeljak je posetio Pokrajinski sekretarijat gde je, uvidom u ekspediciju pošte ustanovljeno da je greška u slanju dokumentacije bila do Pokrajinskog sekretarijata.

U skladu s tim Ministarstvo prosvete je pozvalo nadležne u pokrajini, kao i u školi da se sve procedure ispoštuju i sprovedu kako zakon nalaže.

Do raspisivanja novog konkursa za izbor direktora biće kratkotrajan period v.d. stanja.

Srdačan pozdrav,

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja
Služba za saradnju sa medijima
Nemanjina 22-26
11000 Beograd

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here