Osumnjičenima za napad na dvojicu Albanaca nije određen pritvor

1986
Foto: Mesto incidenta

Četvorica okrivljenih za napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti, M. Ć. (19) iz Prizrena i njegovog sugrađanina B. G. (23) s prebivalištem u Novom Sadu, privedeni su u novosadsko Osnovno javno tužilaštvo i nije im određen pritvor, ali im je zabranjeno da se približavaju oštećenima i svedocima, uz obavezno javljanje nadležnim organima svakih 15 dana, saznaje „Dnevnik” nezvanično.


Dvojica uhapšenih za krivičana dela nasilničkog ponašanja i teških telesnih povreda su iz Bačkog Novog Sela, kod Bačke Palanke, jedan je iz Rakovca, u opštini Beočin, i jedan iz Sremske Kamenice.

Podsetimo, policija je lišila slobode V. R. (22), D. R. (23), M. Z. (19) i J. P. (24) zbog sumnje da su u nedelju, oko pola tri ujutru, u Futoškoj ulici u Novom Sadu pretukli mladiće i naneli im teške telesne povrede.

– Policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za to krivično delo – kazao je tim povodom ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. – Pronađena je i odeća koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Osumnjičenima zabranjeno da se približavaju oštećenima i svedocima, uz obavezno javljanje nadležnim organima svakih 15 dana
Po njegovim rečima, iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor s osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje na to da taj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

Inače, dvojica mladića albanske nacionalnosti, koji su pretučeni na taksi stajalištu kod Futoške pijace, po prvim rezultatima istrage po jednoj verziji, sasvim su slučajne žrtve napadača. Navodno, incidentu je prethodila tuča više mladića ispred jednog kioska brze hrane u Futoškoj ulici, a nedaleko od mesta obračuna bila su i dvojica oštećenih. Neki od učesnika obračuna potom su napali njih jer su ih pomešali s učesnicima tuče.

– Ne mogu da tvrdim da smo se drugar i ja našli na meti huligana zato što smo pričali na albanskom – izjavio je, kako nezvanično saznajemo, inspektorima jedan od napadnutih mladića.

Kako je kazao, teško je da su napadači mogli čuti više od jedne do dve reči koje su njih dvojica prozborili. Jedan od njih zato sumnja da su napadnuti nasumično jer su se našli na ulici pred grupom huligana koja je već učestvovala u tuči na tom mestu, saznaje naš list nezvanično.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here