Sindikat odgovorio v.d. direktoru Gimnazije. Čak 23 od 30 nastavnika sutra obustavljaju nastavu

Sindikat očekuje da će ministar Šarčević preuzeti slučaj i razrešiti krizu.

2
2813

BAČKA PALANKA: Đaci, roditelji, ali i kompletna bačkopalanačka i šira javnost sa pažnjom prate dešavanja u Gimnaziji „20. oktobar“. Kriza u ovoj školi koja je nastala povodom neizbora Tamare Antić kao direktora ne prestaje. Tim povodom čak 23 nastavnika od ukupno 30 koji rade u Gimnaziji sutra (14.10.) neće držati nastavu.

Sindikat prosvetnih radnika Gimnazije „20. oktobar“ je večeras izdao saopštenje u kome najavljuje obustavu nastave, ali i u kome daje odgovor povodom obraćanja javnosti Olje Nađ koja je v.d. direktor ove obrazovne institucije. BAP VESTI ovo saopštenje prenose u celosti.

Pogledaj: Pismo javnosti Olje Nađ: Nastava se odvija, učenici obavezni da pohađaju nastavu!


Saopštenje
Sindikata prosvetnih radnika
Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci

U obraćanju javnosti v. d. direktora Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci više puta se pominje sindikat, te Sindikat Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci ima obavezu da reaguje na pomenuto saopštenje, da javnost ne bi bila dovedena u zabludu.

Sindikat Gimnazije nije prozivao nikoga od lica koja će v. d. direktor u narednim danima angažovati da izvode nastavu umesto profesora gimnazije, niti je pozivao na bojkot istih.

Članovi sindikata su od ponedeljka u potpunoj obustavi rada, i najveći broj nastavnika neće držati nastavu, iz razloga koji su javnosti dobro poznati.

Da li će u danima kada nastavnici Gimnazije budu u štrajku, biti angažovana lica iz drugih škola ili sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, nije stvar sindikata niti se sindikat u to meša. Mi samo znamo da 23 od 30 nastavnika koji inače ponedeljkom drže nastave, neće raditi ovog ponedeljka.

Isto tako se ne mešamo ni u odluku roditelja da li će učenike slati u školu u vreme dok traje štrajk nastavnika Gimnazije.

Uvereni smo da javnost razume motive koji su nas naterali u potpunu obustavu rada, i da i naši učenici i njihovi roditelji shvataju da je naš štrajk javni čas na kome svi učimo šta je čast, poštenje i obraz.


Sindikat prosvetnih radnika
Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci

2 KOMENTARA

 1. Toliko o njima koliko su divni i brižni!
  EVO PAR KOMENTARA pod rukovodstvom Stevana Jurića sa društvenih mreža:
  Stevan Jurić
  Molim odgovor na jedno pitanje. Zamislite situaciju da u jednoj školi 90 % zaposlenih stupi u potpunu obustavu rada, zbog malverzacija oko izbora direktora. Vršilac dužnosti poziva nastavnike iz drugih škola da dođu i budu zamena nastavnicima koji su u štrajku. Da li biste pristali da idete na takvu zamenu?

  Milos Mrdak- Objavite ovde spisak onih koji su pristali, da malo popričamo sa njima.

  Milan Jevtic – Nezgodan položaj? Pa taj direktor koji bi meni zbog učešća u „nezakonitom štrajku“ uručio otkaz ne živi na Marsu. Ne doleće svemirskom letelicom na posao i vraća se? On i njegovi će i posle „direktorovanja“ ostati tu među nama da žive. Na putu do kuće prolaze i mračnim ulicama. Put neravan, izvađene šahte, na svašta se po mraku naleti…

  Stevan Jurić – Znači. Videću koliko će „kolega“ iz drugih škola doći da u ponedeljak zameni štrajkače u Gimnaziji „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci.

  Milan Jevtic – Ako su članovi Velike zbornice, više puta ću napisati da znaju da su saučesnici u zločinačkom poduhvatu. Štrajkbrejkerstvo upravo to predstavlja!

 2. Šta Steva Jurić traži u gimnaziji „20. Oktobar“. Brine se za zakonitost u radu. Pa taj smeta i zbog njega Tamara nije izabrana. Šta si gospodine radio godinama u toj školi sa SSS? Ima li kraja gresima?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here