Sindikat odgovorio v.d. direktoru Gimnazije. Čak 23 od 30 nastavnika sutra obustavljaju nastavu

Sindikat očekuje da će ministar Šarčević preuzeti slučaj i razrešiti krizu.

3083

BAČKA PALANKA: Đaci, roditelji, ali i kompletna bačkopalanačka i šira javnost sa pažnjom prate dešavanja u Gimnaziji „20. oktobar“. Kriza u ovoj školi koja je nastala povodom neizbora Tamare Antić kao direktora ne prestaje. Tim povodom čak 23 nastavnika od ukupno 30 koji rade u Gimnaziji sutra (14.10.) neće držati nastavu.

Sindikat prosvetnih radnika Gimnazije „20. oktobar“ je večeras izdao saopštenje u kome najavljuje obustavu nastave, ali i u kome daje odgovor povodom obraćanja javnosti Olje Nađ koja je v.d. direktor ove obrazovne institucije. BAP VESTI ovo saopštenje prenose u celosti.

Pogledaj: Pismo javnosti Olje Nađ: Nastava se odvija, učenici obavezni da pohađaju nastavu!


Саопштење
Синдиката просветних радника
Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци

У обраћању јавности в. д. директора Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци више пута се помиње синдикат, те Синдикат Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци има обавезу да реагује на поменуто саопштење, да јавност не би била доведена у заблуду.

Синдикат Гимназије није прозивао никога од лица која ће в. д. директор у наредним данима ангажовати да изводе наставу уместо професора гимназије, нити је позивао на бојкот истих.

Чланови синдиката су од понедељка у потпуној обустави рада, и највећи број наставника неће држати наставу, из разлога који су јавности добро познати.

Да ли ће у данима када наставници Гимназије буду у штрајку, бити ангажована лица из других школа или са евиденције Националне службе за запошљавање, није ствар синдиката нити се синдикат у то меша. Ми само знамо да 23 од 30 наставника који иначе понедељком држе наставе, неће радити овог понедељка.

Исто тако се не мешамо ни у одлуку родитеља да ли ће ученике слати у школу у време док траје штрајк наставника Гимназије.

Уверени смо да јавност разуме мотиве који су нас натерали у потпуну обуставу рада, и да и наши ученици и њихови родитељи схватају да је наш штрајк јавни час на коме сви учимо шта је част, поштење и образ.


Синдикат просветних радника
Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here