Sindikat odgovorio v.d. direktoru Gimnazije. Čak 23 od 30 nastavnika sutra obustavljaju nastavu

Sindikat očekuje da će ministar Šarčević preuzeti slučaj i razrešiti krizu.

2
2891

BAČKA PALANKA: Đaci, roditelji, ali i kompletna bačkopalanačka i šira javnost sa pažnjom prate dešavanja u Gimnaziji „20. oktobar“. Kriza u ovoj školi koja je nastala povodom neizbora Tamare Antić kao direktora ne prestaje. Tim povodom čak 23 nastavnika od ukupno 30 koji rade u Gimnaziji sutra (14.10.) neće držati nastavu.

Sindikat prosvetnih radnika Gimnazije „20. oktobar“ je večeras izdao saopštenje u kome najavljuje obustavu nastave, ali i u kome daje odgovor povodom obraćanja javnosti Olje Nađ koja je v.d. direktor ove obrazovne institucije. BAP VESTI ovo saopštenje prenose u celosti.

Pogledaj: Pismo javnosti Olje Nađ: Nastava se odvija, učenici obavezni da pohađaju nastavu!


Саопштење
Синдиката просветних радника
Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци

У обраћању јавности в. д. директора Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци више пута се помиње синдикат, те Синдикат Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци има обавезу да реагује на поменуто саопштење, да јавност не би била доведена у заблуду.

Синдикат Гимназије није прозивао никога од лица која ће в. д. директор у наредним данима ангажовати да изводе наставу уместо професора гимназије, нити је позивао на бојкот истих.

Чланови синдиката су од понедељка у потпуној обустави рада, и највећи број наставника неће држати наставу, из разлога који су јавности добро познати.

Да ли ће у данима када наставници Гимназије буду у штрајку, бити ангажована лица из других школа или са евиденције Националне службе за запошљавање, није ствар синдиката нити се синдикат у то меша. Ми само знамо да 23 од 30 наставника који иначе понедељком држе наставе, неће радити овог понедељка.

Исто тако се не мешамо ни у одлуку родитеља да ли ће ученике слати у школу у време док траје штрајк наставника Гимназије.

Уверени смо да јавност разуме мотиве који су нас натерали у потпуну обуставу рада, и да и наши ученици и њихови родитељи схватају да је наш штрајк јавни час на коме сви учимо шта је част, поштење и образ.


Синдикат просветних радника
Гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци

2 KOMENTARA

 1. Toliko o njima koliko su divni i brižni!
  EVO PAR KOMENTARA pod rukovodstvom Stevana Jurića sa društvenih mreža:
  Стеван Јурић
  Молим одговор на једно питање. Замислите ситуацију да у једној школи 90 % запослених ступи у потпуну обуставу рада, због малверзација око избора директора. Вршилац дужности позива наставнике из других школа да дођу и буду замена наставницима који су у штрајку. Да ли бисте пристали да идете на такву замену?

  Milos Mrdak- Objavite ovde spisak onih koji su pristali, da malo popričamo sa njima.

  Milan Jevtic – Незгодан положај? Па тај директор који би мени због учешћа у „незаконитом штрајку“ уручио отказ не живи на Марсу. Не долеће свемирском летелицом на посао и враћа се? Он и његови ће и после „директоровања“ остати ту међу нама да живе. На путу до куће пролазе и мрачним улицама. Пут нераван, извађене шахте, на свашта се по мраку налети…

  Стеван Јурић – Значи. Видећу колико ће „колега“ из других школа доћи да у понедељак замени штрајкаче у Гимназији „20. октобар“ у Бачкој Паланци.

  Milan Jevtic – Ако су чланови Велике зборнице, више пута ћу написати да знају да су саучесници у злочиначком подухвату. Штрајкбрејкерство управо то представља!

 2. Шта Стева Јурић тражи у гимназији „20. Октобар“. Брине се за законитост у раду. Па тај смета и због њега Тамара није изабрана. Шта си господине радио годинама у тој школи са ССС? Има ли краја гресима?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here