Ministar Šarčević doneo odluku i razrešio krizu u Gimnaziji „20.oktobar“

Tamara Antić je novi direktor Gimnazije "20.oktobar" u Bačkoj Palanci.

6
4794

BEOGRAD: Danas, u 12 časova je Mladen Šarčević – ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja primio delegaciju Sindikata prosvetnih radnika Gimnazije „20. oktobar“ iz Bačke Palanke. Sindikat na ovom sastanku su predstavljali Duška Lalić, Biljana Radović i Rade Stojaković.

Duška Lalić – Predsednik Sindikata prosvetnih radnika Gimnazije „20. oktobar“

Kako BAP VESTI saznaju od Duške Lalić, predsednice Sindikata prosvetnih radnika Gimnazije „20. oktobar“, ministar apsolutno nije imao dilemu oko odluke ko treba da bude novi direktor Gimnazije.

Tamara Antić izabrana za direktora Gimnazije!

„Ministar je u uvodu sastanka rekao da mu je veoma žao što je poslovno bio sprečen da dođe u Bačku Palanku i odmah razreši nastali problem, kao i da do svega ovoga ne bi ni došlo da je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje pravovremeno ekspeditovao dokumentaciju. Odmah je u Ministarstvu prosledio instrukcije da se pripremi rešenje o imenovanju Tamare Antić za direktora Gimnazije „20. Oktobar“, koga članovi Sindikata trenutno čekaju kako bi ga poneli u Bačku Palanku. Ministar je najavio da će u što kraćem periodu posetiti Gimnaziju i Opštinu Bačka Palanka. Sindikalce je uputio na prestanak obustave nastave, tako da će svi nastavnici u kolektivu škole danas redovno održati nastavu“ – izjavila je za BAP VESTI Duška Lalić.

Nastava u Gimnaziji se od danas odvija po redovnom programu! 

 

6 KOMENTARA

 1. Ne razumem ovo?
  Glavni junak matematićar,
  rekao nama istinu a ono Ministar ga potopio?
  A taman lijepo krenuo siguran u po bedu:
  isturio uhodanom varijantom (niski udarci)
  ono što protivkandidati skupa nemaju!

  Još da nas jadnićke alfa Šerlok prosvetli i možemo mirno utonuti u san …
  Verovatno nastavak sledi…

 2. A sta bi sa Duletom iz Tovariseva? Za njega Čačani na čelu sa Boskicem nisu zalegli kod ministra? To je ipak samo seoska škola, nisu to gimnazijske dveri. Ajmo sindikalci pravac u Tovarisevo, da pomognete Duletu. Sta nećete, niste solidarni, nije vasa zadnjica u pitanju, za seosku školu niste trgovali sa onima protiv kojih se kao borite.

 3. Direktor Tehničke škole „9. maj“ nije ni na prošlom konkursu dobio saglasnost ministra., iako je bio jedini kandidat. Ministar je tražio podatak o oceni škole, i saznao da im je poklonjena dvojka na eksternom vrednovanju. Osim toga, saznao je da je direktor nezakonito raspisao konkurs na neodređeno vreme za nastavnika fizičkog, da su određena lica zbog toga tužila školu, i da će škola zbog toga platiti par miliona dinara kaznu. O drugim malverzacijama i da se ne priča. Za sadašnjeg direktora je glasalo 36 zaposlenih, a protiv njega 50. Zašto bi takvog čoveka bilo ko podržao?

 4. Marko,vasi navodi su pre svega netacni:nije glasalo 50 kolega protiv Pere vec su glasali za svoje kandidate.On je dobio SAM 36 glasova,a ostala tri clana ZAJEDNO 50.Takodje,da je istina to sto navodite on se ne bi ponovo kandidovao nego krivicno odgovarao.Dakle,te sindikalne manipulacije ipak tesko da prolaze jer glasovi govore u prilog tome.Nego,i ovo je nacin da se utice na clanove SO da podrze vaseg imenjaka.

 5. 50 zaposlenih nije glasalo za Peru, a 36 jeste. Možete da izvrćete istinu koliko hoćete, većina zaposlenih nije za njega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here