Vreme je za menjanje guma. Mislite o svojoj bezbednosti!

2105

Dobar vozač odlikuje se i time što razmišlja kako da svoj automobil kvalitetno pripremi za predstojeće tople dane. Priprema automobila za letnji period uštedeće dosta novca i poštedeti vozače mnogo briga i neprijatnosti.


Ova oblast je regulisana Zakonom, kojim se propisuje da se zimske gume moraju imati na vozilu od  1. novembra do 1. aprila.

Zimske gume moraju imati šare najmanje pet milimetara dubine, kao i veliki broj blokova gazećeg sloja i sitnih lamela da bi dobile elastičnost na temperaturama nižim od nule.

Na toplom vremenu to je kontraproduktivno jer kako se guma okreće, blokovi su pritisnuti na podlogu i gume se više zagrevaju i brže uništavaju!

Ukoliko se nastavi upotreba zimskih guma tokom leta, može se ugroziti i bezbednost jer te gume u svom sastavu imaju veću količinu silikona, pa se na usijanom putu opuštaju, stvaraju veći otpor, veću buku i povećavaju potrošnju goriva. Neretko dolazi do njihovog deformisanja usled čega može doći do incidenta.


Dil-Ju, Dositejeva 71, Bačka Palanka

Pogledaj: DiL-Ju je tvoj prijatelj na putu!

Gume su jedini deo vozila koji je U STALNOM KONTAKTU SA PUTEM. Stanje u kome se nalaze gume značajno utiče na vašu bezbenost. Neispravne gume umanjuju performanse vašeg vozila, smanjuju efikasnost kočenja (produžuje se zaustavni put), upravljanja, ubrzanja i udobnost vožnje. Zato je neophodno da se brinete o vašim gumama i povremeno kontrolišete njihovu ispravnost.

Dil-Ju, Dositejeva 71, Bačka Palanka

DiL-Ju je prepoznatljiv u širem okruženju kao distributer najvećih svetskih brendova guma. Iz ponude se izdvajaju specijalizovani programi:

  • Gume za putnička i poluteretna vozila
  • Gume za teretna vozila
  • Gume za traktore, kombajne i ostale priključne mašine
  • Gume za motocikle

Gume za putnička i poluteretna vozila

 

Gume za teretna vozila

 

 

Agro program – Gume za traktore, kombajne i ostale priključne mašine

 

 

Gume za motocikle

 

 

Vaš DiL-Ju

BAČKA PALANKA, Dositejeva 71

021/750-263 i 021/754-714

E-mail: [email protected]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here