Istorijski uspeh Mladenovljana, prošli baraž za Drugu ligu

2102

Nakon mečeva baraža u vojvođanskim ligama, šahisti Mladenova po prvi put postali su drugoligaši.


Na taj način, postigli su istorijski uspeh u 70. godini života i delovanja šahovskog kluba u ovom podunavskom krajiškom naselju.

U dva meča baraža za ulazak u Drugu ligu Srbije – grupa Vojvodina ambiciozni Mladenovljani, ukupno sa 8,5:3,5, ubedljivo su bili uspešniji od ekipe ŠK „Lajoš Šegi“ iz Bajše. Zabeležili su impresivan bilans od šest pobeda, pet remija i samo jedan poraz. Najveći teret u toku minule sezone poneli su: internacionalni majstor Srđan Rogač, FIDE majstori Darko Parežanin i Igor Krejić, te majstorski kandidati Dušan Mladenović i Vladimir Kovačević, kao i omladinci Veljko Radić i Jovan Vraneš. Osim njih, u toku ligaških takmičenja za Mladenovo su još nastupali i majstorski kandidati Damir Volarov i Aleksandar Mladenović, te prvokategornici Lazar Šolaja i Dušan Puača, kao i omladinac Vukašin Mračajac.

– Neizmerno se radujem velikom ostvarenju i uspehu naših šahista. Ponosan sam što sam baš ja predsednik ŠK Mladenovo, izjavio je Đuro Zorić, prvi čovek novopečenih drugoligaša.

– Nastojaćemo da se adekvatno pojačamo za drugoligaške okršaje. Želja nam je, pre svega, da ne ispadnemo odmah, odnosno, da povežemo dve sezone u višem rangu takmičenja, zaključio je Zorić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here