Svečanom sednicom obeležen Dan opštine Bačka Palanka (FOTO)

1524

BAČKA PALANKA: Danas (20.10.) u sali Gradskog bioskopa održana je svećana sednica Skupštine opštine Bačka Palanka povodom obeležavanja Dana oslobođenja Bačke Palanke. 


Na samom početku nastupio je hor viših razreda ŠOMO „Stevan Hristić“ koji je otpevao himnu „Bože pravde“, a nakon toga prikazan je i promotivni film kojim je predstavljena opština.

Svečanu sednicu otvorio je predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Mita Lačanski koji je u svom govoru istakao da su naši preci u Drugom svetskom ratu izvojevali slobodu u kojoj mi danas živimo i poručio da ne smemo zaboraviti odakle su nam koreni.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica u svom govoru osvrnuo se na razvoj opštine napomenuvši da je nastavljeno sa radovima na već započetim projektima.

„Krajem septembra završene su I i II faza na rekonstrukciji zgrade muzeja, a ishodovani su i lokacijski uslovi za izgradnju regatne staze u Bačkoj Palanci. U julu je, posle 20 godina za rad osposobljena Sportska hala u Gajdobri, a u avgustu pušteni su u rad reflektori na stadionu „Bačke“, rekao je Šušnica.

Navodeći da je Bačka Palanka multietnička sredina u kojoj složno živi 19 nacija, Branislav Šušnica je rekao da je Opština obezbedila sredstva za nastavak radova na Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Sinaju, Slovačkoj evangelističkoj crkvi u Silbašu, Pivnicama kao i Rimokatoličkoj župi Bezgrešnog začeća Bogorodice djeve Marije u Bačkoj Palanci.

Dodeljene Oktobarske nagrade

Nakon obraćanja domaćina, usledila je dodela Oktobarskih nagrada. Ove godine nagradu u vidu plakete dodeljena je Predškolskoj ustanovi „Mladost“ iz Bačke Palanke – za postignute rezultate na polju pedagoškog rada.

Nagrade u vidu zlatne značke dodeljene se: Branislavu Šobotu iz Bačke Palanke – za postignute rezultate na polju humanitarnog rada; Dragutinu Karlu Kostelcu iz Bačke Palanke – za postignute rezultate u oblasti sporta; Nenadu Živkovu iz Bačke Palanke – za postignute rezultate u oblasti kulturne delatnosti.

„Mi smo ove godine proslavili 50 godina rada i ova nagrade je za nas veliko priznanje, za naš rad i trud sve ove godine. Želeo bih da se zahvalim za ovu nagradu svim kolegama i bivšim i sadašnjim. Oktobarska nagrada je podstrek da budemo još bolji i kvalitetniji“, rekao je v.d. direktora PU „Mladost“ Goran Šatara.

U znak zahvalnosti za ovo priznanje, mališani iz PU „Mladost“ priredili su nastup uz igru i pesmu na oduševljenje svih prisutnih.

Dobitnik Oktobarske nagrade za postignute rezultate na polju humanitarnog rada, Branislav Šobot takođe se zahvalio svima koji su prepoznali njegov doprinos zajednici.

„Nagrada prija, tu nema sumnje. Međutim, čovek ako radi da bi dobijao nagradu, od toga nema ništa. Sve ovo vreme sam radio jer to volim, i nagrada je došla od ljudi koji poštuju moj rad. Naravno ništa od ovog ne bi bilo moguće da nije bilo podrške od porodice i prijatelja“, rekao je Šobot.

Nenad Neša Živkov, koji je dobio nagradu za postignute rezultate u oblasti kulturne delatnosti takođe se zahvalio za nagradu i dodao da je ovo veliko priznanje za njegov rad.

„Ovo je najveća nagrada za moj rad u kulturi, samo onim ljudima koji znaju da sanjaju može se ostvariti san. Veliko hvala“, rekao je Neša Živkov.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here