Pobednik Zlatko Parnicki

Završen Prvi memorijaln turnir u šahu „Momčilo Ivelja 2018.“

758

U prostorijama Opštinske organizacije invalida Bačka Palanka, od 28. septembra do 18. oktobra, održan je Prvi memorijalni turnir „Momčilo Ivelja 2018.“


Na turniru je nastupilo dvanaest šahista, a nakon jedanaest odigranih kola, titulu pobednika osvojio je mk Zlatko Parnicki sa jedanaest osvojenih poena. Na drugo mesto plasirao se FIDE majstor Luka Rajak, sa 9½ poena. Od trećeg do petog mesta, podelili su prvokategornici Ilija Anđušić, Milorad Ivić i Nikola Perković sa 7 ½ osvojenih poena.

Na kraju tirnira petorici najbolje plasiranih šahista, dodeljene su novčane nagrade, prvoplasiranom četiri, drugoplasiranom tri, dok je takmičarima koji su podelili treće do petog mesta pripalo po hiljadu dinara.

– Zadovoljan sam kako svojom igrom, tako i osvajanjem prvog mesta. Turnir je u potpunosti opravdao očekivanja i još jednom je pokazao, da Bačka Palanka ima zavidan broj dobrih šahista. Organizacija turnira, bila je poverene Opštinskoj organizaciji invalida Bačka Palanka i protekla je veoma dobro. Očekujem, da će broj učesnika narednog Drugog memorijala „Momčilo Ivelja“ biti još veći – izjavio je za „Nedeljne novine“, Zlatko Parnicki pobednik turnira.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here