Svečanom akademijom obeležen Dan oslobođenja Bača

994

Svečanom akademijom u velikoj sali Doma kulture, obeležen je dan oslobođenja Bača i dan opštine Bač 22. oktobar

BAČ: Povodom 74 godine od Dana oslobođenja Bača u ponedeljak (22.10.) je u Plavoj sali Doma kulture održana svečana sednica i akademija, na kojoj su najuspešnijim institucijama i pojedincima uručene nagrade.

Ovogodišnji dobitnik Oktobarske nagrade Bača je Predškolska ustanova „Kolibri“, za dugogodišnje profesionalno pristupanje vaspitanju i obrazovanju dece.

Posebno javno priznanje u oblasti kulture ove godine je otišlo u Kulturno umetničko društvo
„Mladost“ iz Bača za kontinuirano očuvanje tradicije, običaja i identiteta naroda koji žive na ovim prostorima. Tim povodom prisutnim zvanicama i gostima, obratio se predsednik Kulturno umetničkog društva “Mladost” iz Bača, Bojan Vlajić.

„Ova nagrada je velika čast, ali i obaveza da istim utabanim stazama nastavimo dalje i nekim novim generacijama u amanet sačuvamo ono što smo mi nasledili od naših predaka. Ova nagrada je nagrada svih 180 članova našeg kolektiva“, istakao je Bojan Vlajić.

Osim Kulturno umetničkog društva „Mladost“ iz Bača dobitnik posebnog javnog priznanja je i Centar za organsku proizvodnju iz Selenče.

U oblasti sporta dobitnik Posebnog javnog priznanja opštine Bač je Klub dizača tegova „Herkules“ iz kojeg su iznikli profesionalni sportisti danas članovi reprezentacije Srbije u dizanju tegova.

Za vrhunska sportska dostignuća Posebnim javnim priznanjem nagrađen je Vladimir Torubarov ovogodišnji svetski vicešampion u kajaku.

Borislav Antonić, predsednik opštine Bač

Na otvaranju svečane akademije povodom 74 godine od dana kada je Bač oslobođen od fašističkog okupatora predsednik opštine Bač, Borislav Antonić istakao je da je opština Bač multikulturalna i višejezička sredina u kojoj vlada tolerancija i sloga. Svečanosti upriličenoj povodom ovog bitnog datuma prisustvovali su gosti opštine Bač, predstavnici pokrajine, lokalni funkcioneri, predstavnici drugih opština, gosti iz pobratimljene opštine Novi Grad, ali i javne ličnosti koje su zajedno sa dobitnicima Oktobarske nagrade i posebnih javnih priznanja, pristupili sađenju 24 sadnice jorgovana čime je opština Bač i zvanično postala deo projekta „Srbija – zemlja jorgovana“.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here