Ukrajinci obećavaju 200 mil. EUR, za veću prodaju i u Srbiji

U okviru Perutnine Ptuj posluje i fabrika Topiko iz Bačke Topole

612

Ukrajinska kompanija MHP, koja želi da preuzme slovenačku Perutninu Ptuj, najavila je investicije od 200 miliona evra u tu kompaniju u narednih pet godina.


U okviru Perutnine Ptuj posluje i fabrika Topiko iz Bačke Topole.

„U narednih pet godina planiramo da investiramo oko 200 miliona evra u proizvodnju, kako bismo unapredili kompaniju, osigurali najviše evropske standarde i obezbedili da potrošači u Sloveniji i širem regionu dobijaju najkvalitetnije proizvode. Investicije će obuhvatiti i unapređenje opreme i uvođenje tehnologije na najvišem industrijskom nivou, kao i renoviranje farmi kako bi postigli visoki standardi koji se odnose na zaštitu životne sredine, dobrobit životinja i društvenu odgovornost“, istakao je Džon Rič, predsednik Upravnog odbora kompanije MHP‚, navodi se u saopštenju.

On je kazao da je to jedna od najznačajnijih strateških investicija kompanije MHP.

„Zbog toga smatramo da je ona važna prekretnica i uvereni smo da će doprineti povećanju prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine na kojima već poslujemo, ali da će istovremeno otvoriti i vrata za nove poslovne prilike“, dodao je Rič.

Cilj kompanije MHP je da ojača odnos sa svim akterima koji su pomogli izgradnju brenda i kompanije Perutnina Ptuj, uključujući i trenutno rukovodtsvo, zaposlene, farmere i dobavljače u region, naveo je.

[wonderplugin_slider id=26]

 

MHP je do sada dobio odobrenja od Komisija za zaštitu konkurencije u Austriji, Srbiji i Makedoniji. Po okončanju rada komisija na ostalim tržištima očekuju se isti rezultati, kao i da će celokupan proces akvizicije uskoro biti završen.

MHP je vodeći proizvođač živine u Ukrajini sa najvećim udelom na tržištu i visokom prepoznatljivošću brenda. MHP je vlasnik i operater svih ključnih faza proizvodnog procesa obrade živine, od hranjenja do izleganja pilića i uzgoja, marketinga, distribucije i prodaje (uključujući i MHP franšize).

Vertikalna integracija smanjuje zavisnost MHP-a od dobavljača i njihovih marži i omogućava MHP da održava stritknu bezbednost i kontrolu kvaliteta svojih proizvoda, od početne faze pa sve do prodajnog mesta.

MHP održava distributivnu mrežu kroz 11 logističkih centara u svim većim ukrajinskim gradovima. MHP za transport robe koristi sopstvene kamione, što smanjuje konačnu cenu prevoza, a samim tim i proizvoda i vreme dostave. MHP takođe ima proizvodnju kukuruza s ciljem bolje podrške proizvodnji živine, a sve više je prisutna i u drugim poljima, kao što su proizvodnja pšenice i repice, namenjene eksternoj prodaji. MHP iznajmljuje poljoprivredna zemljišta koja se nalaze na izuzetno plodnom tlu Ukrajine. Od 15. maja 2008. godine, kompanija MHP je prisutna na Londonskoj berzi pod oznakom MHPC.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here