Nepregledno bogatstvo u Narodnoj biblioteci „Veljko Petrović“

Deca iz vrtića "Bambi" u biblioteci.

740

Dečija radoznalost i njihova želja da porastu dragocen su saveznik vaspitačicama koje svojom kreativnošću uvode decu u svet odraslih. Posebno mesto zauzima gluma.


Poslednjih dana ovog oktobra čije nas sunce prosto miluje dok lišće nošeno blagim vetrom šušti nam ispod nogu, u Biblioteci su gostovali mladi “glumci“ iz Vrtića „Bambi“. I tako se sve ukomponovalo u nezaboravan umetnički doživljaj.

Vaspitačice Vesna Gladić i Gordana Hajduk Cvetinović nisu žalile truda ni vremena da u Galeriji Biblioteke u nedostatku obaveznog scenskog prostora: reflektora, uređaja za svetlosne i zvučne efekte…zajedno sa svojim predškolcima oduševe prepunu Galeriju posetilaca izvođenjem bajke „Snežana i sedam patuljaka“.

Roditelji nisu krili radost pa su prestajali „predstavu“ kako bi svojim aparatima zabeležili prekrasne scene, s vremena na vreme prekidane gromoglasnim aplauzom.

S radošću i ponosom sve prisutne, a posebno dečicu pozdravila je Snežana Šijaković, vaspitačica koja nije propustila priliku da se javno zahvalila svojim koleginicama Vesni i Gordani. Ne krijući svoje zadovoljstvo prisutne je najsrdačnije pozdravila Koviljka Dobrić, koordinator projekta „Književno kreativna dešavanja u životima mladih“, podržan od Pokrajinskog sekretarijata za rad, socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U svom kratkom obraćanju gospođa Dobrić je između ostalog, govorila o korisnosti kreativnih radionica koje su u najtešnjoj vezi sa književnim delom kao sintezom dečije mašte i osećanja. Pozitivni likovi koje deca pronalaze u bajkama nisu iznad dečijeg Ja: u dečijoj uobrazilji je svako od njih – Ja.

Na samom kraju Koviljka Dobrić je kao dugogodišnji bibliotekar oduševljeno skrenula pažnju na bebu koja je sa svojih 5,5 nedelja otvorenih okica u maloj kolevčici poput anđelka očekivala majku i deku da odgledaju predstavu u kojoj je jednu od uloga igrao i njegov brat. Bibliotekarka Dečijeg odeljenja upisala je Petra Vujakovića pod brojem 865. Uzgred rečeno, upis petonedeljne bebe se uklapa u savremeni trend najjačih svetskih biblioteka.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here