Film „Zaspanka za vojnike“

0
570

BAČKA PALANKA: U Gradskom bioskopu 2. 3. i 4. novembra (petak, subota i nedelja) od 20.00 časova biće prikazan film „Zaspanka za vojnike“.


Sadržaj:

Stevan Jakovljević, profesor biologije i učesnik Prvog cvetskog rata na strani srpske vojske, dolazi na proslavu dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice u selo u kojem je nekada boravio zajedno sa svojom prvom ratnom jedinicom, petom tobdžijskom baterijom. Susreće samo ostarelog komadanta jedinice, kroz njihove fleš bekove otvara se sudbina pete baterije koja je prestala da postoji baš u tom selu, teški ali i radosni momenti kao i Stevanov i Aleksandrov odnos koji od početne netrpeljivosti postaje prijateljski.

Ono što Stevan bude saznao od komadanta promeniće sve. U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čiju sudbinu saznajemo na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate – jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni; svesno žrtvovao svoj život, pre toga ugled i čast da bi spasao bar jednog svog vojnika.

Cena ulaznice je 250 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here