U Kulpinu otvoren pogon pšeničnog mlina kompanije DEM

2030
Foto: vojvodina.gov.rs

BAČKI PETROVAC: Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević, zajedno s vlasnicima, bračnim parom Dovičin, pustio je u rad novi proizvodni pogon pšeničnog mlina kompanije DEM, koja se bavi proizvodnjom mlinskih proizvoda od pšenice, kukuruza i hrane za životinje.

Vrednost ove investicije je tri miliona evra, i zahvaljujući ovom ulaganju kulpinsko postrojenje je jedno od najsavremenijih u Srbiji.

Ovakve kompanije i investicije su nešto što je neophodno našoj državi, a to je ulaganje u prerađivački sektor. Ova uspešna porodična kompanija, koja za 27 godina poslovanja nije odstupila od svoje osnovne delatnosti, otvaranjem novog pogona, ne samo što će značajno unaprediti svoje poslovanje, već i mnogobrojnih kooperanata sa teritorije opštine Bački Petrovac. Ono što je izuzetna vrednost jeste da preko 250 koopernata ima mogućnost da sarađuje sa kompanijom DEM i sada verujem da kroz ove kapacitete postoji mogućnost za proširenje ovog broja, rekao je na otvaranju kulpinskog mlina Radojević.

On je naveo i da skladišni kapaciteti od 12.000 tona jesu nešto što je značajno za ceo ovaj region, i naglasio da je kompanija DEM novom investicijom na najbolji način u ovom momentu zaokružila svoje dosadašnje poslovanje.

Foto: vojvodina.gov.rs

Radojević je ovoj porodičnoj kompaniji čestitao na istrajnosti, i kako je rekao na jasnoj viziji i misiji, na koji način treba da se organizuje proizvodnja žitarica putem kooperacije sa poljoprivrednicima, obezbede kvalitetni skladišni kapaciteti, silosi, sušare, ali i preradni kapacitet, kao i podizanjem prvog savremenog pšeničnog a potom i kukuruznog mlina, kao i kako dobiti kvalitetne proizvode koji mogu naći svoj put do krajnjeg potrošača.

Radojević je naglasio i značaj ove kompanije, jer zapošljava 82 radnika kojim imaju svoju sigurnu egzistenciju u ovoj fabrici.

Foto: vojvodina.gov.rs

Ova savremena linija za mlevenjem žita je 300 tona dnevno, to je za šest puta više u odnosu na dosadašnji kapacitet. U sklopu fabrike, koja trenutno raspolaže najmodernijom tehnologijom u našoj zemlji kada je reč o mlinarskoj industriji, moguće je mešanje svih tipova brašna od kojih se dobija neograničen broj vrsta ove prehrambene namirnice.

Pored pšeničnog, ima i kukuruzni mlin i ono što je važno prepoznati su jednako i na domaćem i na međunarodnom tržištu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here