Osvojili deset medalja

Karatisti „Kizamija“ učestvovali na „Apatinskom pobedniku 2018.“

754

Jedanaesti po redu međunarodni karate turnir u Apatinu pod nazivom „Apatinski pobednik 2018.“ održan je u organizaciji KK „Partizan“, a pod pokroviteljstvom Karate saveza Vojvodine i Šotokan saveza Srbije.


U konkurenciji 250 karatista iz trinaest klubova iz Srbije i dva iz Republike Srpske, veoma zapaženi su bili takmičari bačkopalanačkog „Kizamija“. Naime, devet karatista iz Bačke Palanke je osvojilo deset medalja, osam zlatnih i po jedno srebrno i bronzano odličje.

Zlatne medalje su iz Apatina poneli Marko Borocki (dve) u konkurenciji mlađih i starijih pionira, Dunja Stuapr (nade), Jovana Savić (nade), Una Blagojević (poletarke), Nikolina Belić (pionirke), Jovan Agić (mlađi pioniri) i Sergej Serdar kod poletaraca.

Srebrno odličje pripalo je Vuku Struhariku u konkurenciji pionira, a bronzanu medalju je osvojio Stefan Radišić takođe u konkurenciji pionira.

– Ovo nam je prvi turnir nakon Svetskog prvenstva u Moldaviji na kome su naši takmičari ispravili greške uočene na svetskoj smotri karatea. Vredan i naporan rad se još jednom pokazao kao delotvoran recept za uspeh. Sve će nam to biti u cilju kontrole pred Kup Vojvodine koji će se održati 18. novembra, a ubrzo zatim dolazi i Kup Srbije, kaže Vladimir Poznanov iz KK „Kizami“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here