U znaku jubileja

U Mladenovu obeležen Dan škole „Branko Ćopić“

812

U prisustvu gostiju, zvanica, učenika, nastavnika, kao i sponzora, u Mladenovu je u subotu (27.10.), uz zanimljiv i sadržajan program, obeležen 28. oktobar – Dan osnovne škole „Branko Ćopić“.


Članovi Udruženja likovnih stvaralaca „Petar Tomić“ iz Bačke Palanke su na likovnoj koloniji zajedno sa Snežanom Lakić, Višnjom Trivunčević i Ivanom Križanom, stvorili radove koji će ubuduće krasiti prostorije škole.

Prisutnima se obratio Slobodan Rokvić, direktor OŠ „Branko Ćopić“ zahvalivši se svima onima, koji su na bilo koji način pomogli i pomažu rad škole. Direktor Rokvić se posebno osvrnuo na rad škole, u proteklih trideset godina. Naime, od pre tri decenije nastavnici i učenici, rade u novoj školskoj zgradi u mnogo boljim i savremenijim uslovima i za to vreme – iznedrivši doktore, inženjere, profesore… – pišu nove stranice u istoriji škole.

U sklopu obeležavanja Dana škole, održana je veoma uspešna priredba pod radnim naslovom, „Kroz prelo i pesme, čuvamo tradiciju“. Bila je tako osmišljena i koncipirana da budi sećanje na Branka Ćopića, pesnika i romanopisca, čije ime nosi škola. Priredbu su osmislili, pripremili i mnogo truda uložili Snežana Ćopić – Bjelić, Snežana Milešević, Svetlana Toma i Obrad Ivković.

U priredbi su učešće uzeli predškolci, kao i učenici od prvog do šestog razreda u nošnjama koje su im za ovu priliku ustupili članovi KUD – a „Dr Mladen Stojanović“.

Prisutni u holu škole mogli su da pogledaju i petnaestominutni film, koji se odnosio na protekle godine rada, kao i izgradnju škole. Osim toga, priređena je i retrospektivna izložba maturskih fotografija učenika koji su svoje školovanje završili ovde.

Prvi put učenici su izveli himnu OŠ„ Branko Ćopić“, čiji tekst je napisala Sanja Ubović, a aranžman uradio Obrad Ivković. Na kraju obeležavanja Dana škole dodeljene su i zahvalnice.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here