Seniorska ženska kajakaška reprezentacija na pripremama u Bačkoj Palanci

676
Foto: Darko Živković

BAČKA PALANKA: Ove nedelje sa zajedničkim treninzima počele najbolje srpske kajakašice. Na poziv Miroslava Rodića, trenera ženskog dela tima reprezentacije, odazvale su se sve takmičarke, pet kajakašica i jedna kanuistkinja: Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč, Marija Dostanić, Biljana Relić i Nikolina Mijušković.

Miroslav Rodić – trener ženskog dela tima reprezentacije.

– Prvi utisci su pozitivni. Devojke su došle spremne, vidi se da su dobro radile u klubovima od početka priprema. Važno je da je voljni momenat pozitivan. Ulazimo u ritam treninga, i svi se u grupi nadamo da će rezultati ovakvog rada da budu pozitivni – ocenio je Miroslav Rodić posle tri zajednička treninga.

Devojke u naredne dve nedelje očekuje ritma od dva do tri treninga dnevno.

– Jednom dnevno idemo na vodu, jednom u teretanu. Uz to, imaće trčanje, jogu, oporavak… Akcenat na veslačkim treninzima je obim i tehnika, u teretani podizanje snage. Kao što je uobičajeno za ovaj period priprema, vesla se u jednosedima.

Cilj priprema je da se napravi kvalitetna grupna posada pred Svetsko prvenstvo u Segedinu 2019. godine.

– Politika Kajakaškog saveya Srbije je da se oformi četverac koji bi izborio normu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Fokus će biti na tom čamcu. Takođe, želimo da se i kanuistkinja Nikolina Mijušković domogne plasmana na najveće sportsko takmičenje. Da bi sve ovo uspeli, prvo treba da popravimo lične rezultate svake od takmičarki u grupi.

Rodić je zadovoljan uslovima u Bačkoj Palanci.

– Imamo sve što nam je potrebno. Vremenski uslovi su fantastični, voda dobra a takmičarke raspoložene. Posle dve nedelje treninga napravićemo plan za nastavak rada.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here