Pogibija dvojice Kulpinaca zavila selo u crno

5136
Foto: Dnevnik

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak oko 14.20 časova na putu Bački Petrovac – Kulpin poginuli su Mihal Gajdoš, zvani Burdo (50) i Dragan Grujić Limun (26), obojica iz Kulpina.


Nesreća se, kako “Dnevnik” saznaje, dogodila iz pravca Bačkog Petrovca ka Kulpinu, kada su Gajdoš i Grujić, nakon druženja u jednom lokalu u Bačkom Petrovcu, krenuli put Kulpina „reno meganom” novosadskih registarskih oznaka. Automobil je iz neutvrđenih razloga sleteo je s puta i isprevrtao se.

U toj tragičnoj saobraćajnoj nesreći Gajdoš, za koga se sumnja da je vozio, život je izgubio na licu mesta, dok je Grujić preminuo u kolima Hitne pomoći.

Po podacima do kojih je došao reporter „Dnevnika”, njih dvojica su u ponedeljak u prepodnevnim časovima bili u Bačkom Petrovcu i pre nego što su se uputili kući u Kulpin, svratili su na piće.

Foto: Dnevnik

– Došli su u ovdašnji lokal na piće – kaže jedan meštanin Bačkog Petrovca. – Koliko sam čuo, sedeli su izvesno vreme i pili „pelinkovac”. Poprilično su popili i tako pod gasom, nažalost, seli u auto, što je bilo kobno za obojicu. Priča se da je vozio Burdo, ali komšija koji je bio u tom lokalu kada su oni odlazili rekao mi je da je Limun seo da vozi za Kulpin, što mi je prosto neverovatno jer Burdo nikome nije davao da vozi njegov automobil.

Mladić, koga smo juče sreli u lokalu u kojem su kobnog dana sedeli stradali Gajdoš i Grujić kaže da se sada svašta priče, te da je vozio jedan, te drugi.

– Po onome što sam ja čuo iz „pouzdanih izvora”, njih dvojica su malo više popili i uputili se ka Kulpinu – kaže taj mladić. – Mesto gde se desila nesreća je nakon što izađete iz Bačkog Petrovca, put je ravan, idete pravo, nemate tu ni krivinu, ništa, samo blago uzvišenje, e, tu su stradali. Istraga će utvrditi kako je do nesreće došlo.

Po informacijama do kojih je došao reporter „Dnevnika“, nakon što su se Gajdoš i Grujić uputili ka Kulpinu, u jednom trenutku su izgubili kontrolu nad vozilom i prešli na drugu stranu. Tada su, navodno, primetili da im iz drugog pravca ide vozilo u susret i naglo cimnuli volan te su sleteli s puta i isprevrtali se. Pošto ni jedan ni drugi nisu bili vezani, kako „Dnevnik” nezvanično saznaje, ispali su iz vozila.

Ubrzo je na lice mesta došla Hitna pomoć, koja je mogla da utvrdi smrt Mihala Gajdoša, dok je Dragan Grujić još uvek davao znake života. Međutim, kao što smo već rekli, on je izdahnuo na putu do bolnice.

Istraga će utvrditi sve okolnosti koje su dovele do nesreće, a automobil će biti poslat na vanredan tehnički pregled.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Na deonici lokalnog puta, ali i u njivama pored, gde se desila nesreća, juče nije bilo vidljivih tragova, uverio se reporter “Dnevnika”. Sve je bilo počišćeno i uklonjeno, kao da dan ranije ta deonica nije uzela dva života.

U Kulpinu muk. Još uvek ne mogu da veruju da su Mihal i Dragan poginuli, takoreći na kućnom pragu. Jedan od žitelja Kulpina kaže da još uvek nije svestan toga da ih nikada više neće videti, sresti, sesti s njima, popiti i porazgovarati.

Petoro mladih poginulo pre 13 godina

Najteža saobraćajna nesreća u Kulpinu dogodila u noći između 7. i 8. oktobra 2005. godine, kada je u tom selu u kolima poginulo petoro mladih, starosti od 16 do 23 godine. Do nesreće je došlo kada je kamion, kojim je upravljao Aleksandar Zamfirović, direktno udario u automobil marke „golf” novosadske registracije. Analizom je utvrđeno da je u krvi vozača kamiona, u trenutku nesreće, bilo prisutno oko dva promila alkohola. Istražni sudija je tada rekao medijima da je utvđeno „da je vozač teretnog vozila, vozeći Ulicom maršala Tita u Kulpinu, nepropisno skretao levo i nije propustio vozilo koje mu je dolazilo iz suprot smera, ’golf’ kojeg je vozio Jan Selešćjanski. U tom vozilu bili su i Rastislav Bađonski, Rastislav Valenćik, Miroslav Kičinja, svi iz Kulpina, i Vesna Kukučka iz Luga.

Vozač kamiona Aleksandar Zamfirović iz Kulpina osuđen je 3. juna 2006. pred tadašnjim Okružnim sudom u Novom Sadu na sedam godina zatvora.

– Šta da vam kažem? – veli naš sagovornik. – Još uvek sam u šoku i ne verujem da ih više nema. Znao sam obojicu. Mihal je imao građevinsku firmu, živeo je u blizini centra, voleo je društvo… – Žao mi i Dragana, dečko da izgubi život u 26. godini, strašno! Znam mu i porodicu. Njegov pokojni otac je držao kafanu i bio poznat roletar. Svima je u okolini pravio roletne. Dragan je živeo s majkom, ima sestru koja je udata, on se nije ženio.

Mihal Gajdoš biće sahranjen danas u 13 časova u Kulpinu, a ispraćaj dvadesetšestogodišnjeg Dragana Grujića biće takođe danas, u 14.30 časova iz kapele na Pravoslavnom groblju u Kulpinu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here