Prve fudbalske korake Pavkov napravio u Begeču

791

Iako je teško u ovakvoj pobedi nekoga izdvajati, Milan Pavkov je sa dva postignuta gola ipak u centru pažnje. Ovaj momak prve fudbalske korake napravio je u Begeču, kod Novog Sada, na istom stadionu gde su počeli još neki fudbalski velikani. 


Na samo 20 km od Novog Sada nalazi se malo vojvođansko mesto koje je poznato po fudbalerima Vujadinu Boškovu, Lazaru Vasiću i Radomiru Krstiću, a od sad i po fudbaleru Crvene Zvezde Milanu Pavkovu. Ljubav prema fudbalu stekao je u fudbalskom klubu Bačka u Begeču, gde je sa ocem i drugarima dolazio na prve utakmice.

Meštani Begeča imaju samo reči hvale za Milana – čestit, dobar i lepo vaspitan bili su najčešći odgovori.

„Bili smo na utakmici i zaista je bilo neverovatno. Dati dva gola za 7,8 minuta je velika stvar. Družili smo se još kao deca i ja sam uvek verovao u njega, jer je posvećen fudbalu“, rekao je Milanov drug Stevan Ninkov.

U rodnom Begeču, Milanova majka Zuzana Pavkov, pričala je o utiscima nakon utakmice.

„To se ne može opisati, mora se doživeti. Veliko je zadovoljstvo i srce je puno dobre energije“.

Milan Pavkov je sa 9 godina počeo da trenira u fudbalskom klubu Novi Sad, potom je igrao u Vojvodini i Radničkom, odakle je došao u Zvezdu. Kako kaže mama Zuzana, Milan je skroman, druželjubiv i pomalo tvrdoglav i možda je baš zbog toga postao igrač o kome danas priča čitava Evropa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here