Stradali policajac je bio dečko za primer

5756

GLOŽAN: Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Veljko Ilijić (27) iz Čelareva, poginuo je u noći između srede i četvrtka u teškoj saobraćajnoj nesreći na izlazu iz Gložana ka Čelarevu.


Nesreća se dogodila oko dva časa iza ponoći, kada je, kako nezvanično saznajemo, Ilijić, upravljajući putničkim automobilom „golf”, iznenada izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo s puta, udarivši u drvo. On je preminuo na licu mesta, dok je njegov suvozač Ilija D., takođe iz Čelareva, (21) zadobio teške povrede.

Povređeni mladić je prevezen u Klinički centar Vojvodine gde su za „Dnevnik“ potvrdili da je primljen u teškom stanju, odnosno politraumama. On je operisan i nalazi na opservaciji u intenzivnoj nezi i lečenju u reanimaciji Urgentnog centra.

Kako piše „Dnevnik“, u Čelarevu, gde je živeo stradali policajac muk i neverica. Njegovi sugrađani još uvek ne mogu da veruju da je izgubio život. Ilijić, kako smo saznali, je radio u Policijskoj stanici u Beočinu i bio je van dužnosti kada je tragično stradao.

„Ma to vam je dečko za primer. Tih, miran, povučen. Retko je izlazio. Čuo sam da su se vraćali s benzinske pumpe u Gložanu“, saznaje „Dnevnik“ od jednog mladića iz Čelareva.

Foto: Dnevnik

„Svi smo šokirani. Šta da vam kažem? Nedavno se verio devojkom s kojom se dugo zabavljao i planirao je uskoro da se ženi. Prošle godine je kumovo Ilijinom starijem bratu na venčanju. Kod njega je i bio kobnog dana. Slavili su što je Veljkov kum, a Ilijin stariji brat, primljen u žandarmeriju. Priča se da su Veljko i Ilija “skoknuli” do benzinske pimpe, a po povratku sleteli su sleteli s puta i udarili u drvo – kažu u jednom lokalu u Čelarevu“, dodaje drugi mladić.

Prizor je, kažu očevici, bio strašan. Vozilo je potpuno uništeno.

U blizini nesreća i pre osam meseci

Pre tačno osam meseci u blizini jučerašnje nesreće, takođe se dogodila saobraćajka. Naime, No­vo­sa­đa­nin Go­ran S. (49) iz­bu­gio je ži­vot u sa­o­bra­ćaj­noj ne­sre­ći ko­ja se do­go­di­la 9. marta oko šest sa­ti, u Glo­ža­nu, na pu­tu No­vi Sad – Bač­ka Pa­lan­ka. U toj ne­sre­ći tro­je lju­di je po­vre­đe­no.

Ne­sre­ća se do­go­di­la ka­da je če­tr­de­set­de­ve­to­go­di­šnji No­vo­sa­đa­nin, upra­vlja­ju­ći auto­mo­bi­lo „si­troen”, ko­jim se kre­tao od No­vog Sa­da ka Bač­koj Pa­lan­ci, iz­ne­na­da skre­nuo u su­prot­nu tra­ku i uda­rio „pa­sat” bačkopalanačkih ozna­ka ko­jim je upra­vljao Bo­ris U. (44). Vo­zač „pa­sa­ta” i nje­go­ve dve sa­put­ni­ce Bi­lja­na U. M. (44) iz Če­la­re­va, ko­ja je bi­la na suvozačevom  me­stu, i Ta­tja­na Z. (50) iz No­ve Gaj­do­bre za­do­bi­li su tada te­ške tele­sne po­vre­de i pre­ve­ze­ni su u Kli­nič­ki cen­tar Voj­vo­di­ne

[wonderplugin_slider id=24]

 

„Strašno…morali su da intervenišu vatrogasci da ih izvuku iz slupanih kola, a pomagali su im i policajci i ekipa Hitne pomoći“, kaže nam jedan od mladića.

Kako se reporter „Dnevnik“ uverio na licu mesta, juče su još uvek bili vidljive posledice nesreće. Na sve strane su bili rasuti delovi automobila, a na drvetu u koje su kolima udarili ostao je krvav trag.

Komšije poginulog policajca ne mogu da veruju da neće više videti vedro i nasmejano lice nesrećnog mladića.

„Bio je momak za primer. Živeo je s roditeljima i sestrom u prizemlju kuće, a na spratu živi stric s porodicom. Verio se, planirao da zasnuje porodicu. Čak je i kredit podigao, kupio kuću i počeo da je oprema. Neki dan su, kako sam čuo i bračni krevet kupili“, kaže komšija stradalog mladića.

„Završio je policijsku školu u Sremskoj Kamenici i prvo je ovde jedno vreme radio, a onda je dobio posao u Beočinu“, priča nam žiteljka Čelareva i dodaje da su kobnog dana bili na roštilju s Veljkovim kumom, a Ilijinim bratom.

Tragično poginuli mladi policajac biće danas sahranjen u 13 časova na mesnom groblju u Čelarevu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here