Akcija sakupljanja papira

1029

PIVNICE: Osnovna škola „15. oktobar“ u Pivnicama je uključena u projekte „Za čistije i zelenije škole Vojvodine“ i „Čuvari prirode“.


U projekte su uključene nastavnice Zuska Valenćik, Lenka Vizi i Vesna Šranka. U ovoj školi je 7. novembra organizovana akcija sakupljanja papira. Uključeni su bili svi od predškolaca, vrtića sve do 8. razreda. Oni koji su sakupili najviše papira dobili su nagradu, a to su bili 4/1 i 3/1 razred.

Ukupno se sakupilo 5.038 kg papira. Sakupljanjem starog papira i njegovim recikliranjem možemo spasiti stabla u šumi koja nam donose veliku korist, a koje često nismo ni svesni: proizvode kiseonik, daju nam hranu i piće, gorivo, materijal za nameštaj, papir, lekove, štite nas od vetra, svojim lišćem stvaraju bogato šumsko tlo, svojim korenom zadržavaju vodu i time predstavljaju fond pitke vode, pružaju dom milionima vrsta biljaka i životinja.

Ovi projekti se sprovode sa ciljem motivisanja i edukovanja najmlađih o korisnosti sakupljanja starog papira, za šta danas treba uložiti prilično truda jer je moderna tehnologija učinila svoje i papir se sve manje koristi, a sve manje se prodaju i novine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here