U Palanci zadovoljni prilivom u opštinsku kasu

571

BAČKA PALANKA: Odbornici Skupštine opštine Bačka Palanka usvojili su devetomesečni izveštaj o izvršenju budžeta opštine u ovoj godini.


Budžet za 2018. godinu planiran je u iznosu 1,928 milijardi dinara, a na kraju septembra ostvaren je sa 57,7 odsto dok su rashodi u istom periodu bili ostvareni sa 58,5 odsto.

Predsednik opštine Branislav Šušnica, inače izvršilac budžeta i podnosilac izveštaja o njegovom ostvarenju u prvih devet meseci pred odbornicima lokalnog parlamenta izjavio je da je vladajuća skupštinska većina na čelu sa SNS na dobrom putu kada je reč o realizaciji planiranih prihoda u ovoj godini. Dodao je da u ovaj izveštaj nisu uvršeteni izgradnja vrtića u Silbašu i izgradnja otvorenog olimpijskog bazena u Bačkoj Palanci.

Čak se i opozicija umereno pohvalno oglasila, ali uz konstataciju da su i oni svojevremeno prognozirali da će opštinski budžet „ozdraviti“ sredinom 2018. godine. Doduše, opozicija, odnosno odbornici SRS, najavila je detaljisanje o budžetu kada se pred njima nađe predlog budžeta za 2019. godinu, a to bi trebalo da se desi do kraja ove godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here