Bačka Palanka prva stanica u pripremi kajakašica za Svetsko prvenstvo

753
Foto: Kajakaški savez Srbije

BAČKA PALANKA: Pet najboljih srpskih kajakašica i jedna kanuistkinja, počele su u Bačkoj Palanci pripreme za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano sledeće godine u Segedinu.


Naše kajakašice, učestvovaće i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, a kako teku pripreme za ova važna takmičenja predočava trener ženske kajakaške reprezentacije Srbije Miroslav Rodić.

Kajakašice Nikolina Moldovan, Milica Starović, Kristina Bedeč, Marija Dostanić, Biljana Relić i kanuistkinja Nikolina Mijušković narednih 15 dana treniraće u Bačkoj Palanci na jezeru Tikvara, nakon čega slede visinske pripreme u Bugarskoj, objašnjava Rodić program priprema za Svetsko prvenstvo u Segedinu.

[wonderplugin_slider id=42]

 

„Reč je o takmičarkama koje su osvajačice medalja na svetskim i evropskim prvenstvima u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a naredno takmičenje nam je primarno, s obzirom na to da će devojke biti u prilici da ostvare norme za naredne Olimpijske igre u Tokiju“, ističe Rodić i dodaje da će akcenat u radu biti stavljen na uveslavanje četvoroseda.

„Devojke godinama treniraju zajedno, a veslale su dvosede i četvorosede, međutim mišljenja sam da sada imaju veći potencijal, te da postoje realne šanse da ostvare visok plasman „, kaže Rodić.

On dodaje da im na ruku ide lepa jesen, te da devojke svakog dana po dva sata provedu na vodi.

„Popodne je rezervisano za rad u teretani, a zatim se posvećujemo vežbama istezanja i jogi kako bi devojke imale sve preduslove za dobar oporavak“, kaže Rodić i dodaje da je u narednom periodu važno što više vremena posvetiti uveslavanju.

„Ovaj zimski period je takođe važan kako bi devojke bez takmičarskog pritiska u teretani radile na fizičkoj spremi, ali i da bi preveslavale što više kilometara i usavršile tehniku potrebnu za vrhunske rezultate“, zaključuje Rodić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here