Policajac kontrolisao prodaju droge u Novom Sadu i Vrbasu

2024
Илустрација: МУП Србије

S. M. (29) koji je radio u policijskoj stanici u Vrbasu, osumnjičen je da je kontrolisao prodaju droge u ovom delu Vojvodine, a da je konkurenciju uklanjao montiranim hapšenjima i podmetanjem droge drugim dilerima.


Kako piše „Blic“, on je uhapšen u petak u akciji novosadskog MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole po nalogu Višeg javnog tužilaštva, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Uz njega, uhapšeni su i N. P. (21) i A. M. (27) zbog sumnje da su proizvodili i prodavali opojne droge, te iznuđivali novac, dok je S. S. (21) uhapšen zbog sumnje da je proizvodio i dilovao drogu.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Razgranata linija kriminala, kako se sumnja, išla je od S. S. koji je prodavao drogu u većim količinama, dok su N. P. i A. M. to dalje rasturali na području Zmajeva, Vrbasa i Novog Sada. Stratešku pomoć pružao im je, pretpostavlja se, policajac S. M.

„Blic“ piše da se za njega sumnja se da je obaveštavao N. P. i A. M, osumnjičene da su prodavali drogu na području Zmajeva, o kretanju policijskih patrola po ovom selu i kraju, te dojavljivao kada i gde da se sklone. Nije želeo ni da sprovede naredbu o privođenju A. M. na izdržavanje kazne zatvora. Takođe, hapsio je osobe za koje mu je N. P. dojavljivao da im je podmetnuta droga, sa namerom da uklone „konkurenciju“ iz posla.

Unutrašnja kontrola pratila je S. M. već duže vreme. U policiji radi oko četiri godine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here