Očekuje nas pad temperature za 17 stepeni, svakim danom sve hladnije

0
402

Tokom prva dva dana ove sedmice veći deo Srbije očekuje kišovito, ali toplo vreme za ovo doba godine.


Međutim, već od srede nas očekuje preokret i snežne padavine u većini mesta, dok od četvrtka možemo očekivati prestanak padavina i razvedravanje, ali i dodatni pad temperature, najavljuju meteorolozi.

Prema rečima meteorologa Nedeljka Todorovića, u ponedeljak i utorak će padati kiša, a u sredu sneg, i to u Vojvodini i Beogradu „skromno“, dok će se južno od Save i Dunava formirati snežni pokrivač između pet i 15 santimetara.

– Vreme će biti slično kao pre nekoliko dana kada je padao sneg. Zatim će od četvrtka do nedelje vreme biti suvo i hladno, a i u sedmici koja usledi biće kratkotrajnih naoblaćenja koja će naizmenično donositi kišu i sneg – rekao je Todorović.

On je naglasio da će najhladniji dani ove nedelje biti sreda, četvrtak i petak, kada će maksimalne temperature iznositi oko dva, tri stepena iznad nule.

Podaci na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) slažu se sa najavom Nedeljka Todorovića, te tako vidimo da će jutrarnje temperature u četvrtak i petak čak biti i „u minusu“.

Takođe, RHMZ je objavio i da je danas i sutra u Banatu na snazi žuti meteoalarm zbog vetra, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

U Bačkoj Palanci danas će biti oblačno sa kišom, maksimalna temperatura biće 12 stepeni. Od sutra već hladnije sa maksimalnom dnevnom od 7 stepeni, a od srede nas očekuju temperature u minusu i sneg.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here