Grčki tužilac podneo žalbu na presudu za ubistvo Amerikanca na Zakintosu, traži novo suđenje

0
1339

Grčko tužilaštvo podnelo je žalbu na prvostepenu presudu kojom su petorica Srba i jedan britanski državljanin bosanskog porekla osuđeni na zatvorske kazne zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu, od kojih je on preminuo u julu prošle godine na Zakintosu.


Žalbu je podneo zamenik javnog tužioca u Patrasu Jorgos Bisbikis, na zahtev zastupnika porodice Henderson, preneo je grčki sajt Efimerida. Bisbikis je tražio da se šestorici osuđenih, kao i jednom grčkom državljaninu koji je oslobođen, ponovo sudi, i to ne samo za krivično delo teške telesne povrede, već za teško ubistvo, kako je tužilaštvo tvrdilo od početka postupka.

Pogledaj: Slučaj Zakintos: Petorici Srba pet do 10 godina zatvora

Prema presudi suda u Patrasu, donetoj 22. novembra, najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

Amir Omardžić, britanski državljanin bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Sud je oslobodio barmena Jorgosa Skijadopulosa, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here