Gotov projekat za Batin legat

487

Projekat budućeg izgleda legata Velimira Bate Živojinovića, koji bi trebalo da bude izgrađen u u njegovom rodnom selu Koraćici, kraj Mladenovca, završen je, pišu današnje „Večernje novosti“.


Idejno rešenje biće predstavljeno prvi put odbornicima na sednici Skupštine opštine 5. decembra.

„Opština Mladenovac je prvi korak odavno načinila prihvatanjem inicijative za izgradnju legata“, rekao je predsednik opštine Vladan Glišić i dodaje da je nakon prihvatanja inicijative određen prostor za budući legat.

„Zemljište se nalazi u blizini seoske škole i crkve, a u vlasništvu je države. Sada je završen i projekat, koji ćemo prezentovati odbornicima. Tek kada oni usvoje ovaj predlog, mi ćemo njime konkurisati kod Sekretarijata za kulturu i nadležnog ministarstva, kako bismo dobili potrebna sredstva za izgradnju. Procedura jeste duga, ali morali smo da je ispoštujemo i srećni smo što ceo projekat poprima željene obrise“, rekao je Glišić.

Inicijativu da Bata Živojinović dobije legat u rodnoj Koraćici pokrenuli su još u februaru 2017. godine direktor Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, Nele Karajlić i Dragovan Ignjatović iz Koraćice, pišu „Novosti“.

U planu je izgradnja objekta veličine oko 300 kvadrata za potrebe legata, letnje pozornice, ali i spomenika velikom glumcu.

Deo ulice, od centra sela do kuće sećanja, poneo bi Batino ime, a planirana je i manifestacija „Batini dani“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here