Radionica „Tijana klik“ i u OŠ „Desanka Maksimović“

601

Juče, 28. novembra, učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Bačkoj Palanci bili su aktivni učesnici radionice „Tijana klik“.


Na osnovu Sporazuma o saradnji potpisanog između Opštine Bačka Palanka i Fondacije „Tijana Jurić“ kroz jednočasovnu radionicu gospodin Igor Jurić edukovao je decu o bezbednoj upotrebi interneta, prepoznavanju potencijalnih opasnosti koje na njemu vrebaju i neophodnosti da roditeljima, nastavnicima ili Fondaciji deca prijave svaku situaciju koja bi ih mogla ugroziti.

Pored toga, kroz edukativni film snimljen na osnovu istinitog tragičnog događaja, deci je ukazano i na ekspanziju vršnjačkog nasilja koje sve češće dovodi do ozbiljnih pa i po život opasnih ishoda.

Fondacija „Tijana Jurić“ već tri meseca aktivno i u kontinuitetu sprovodi radionice za učenike i tribine za odrasle sugrađane na teritoriji opštine Bačka Palanka. Do sada je ovim aktivnostima obuhvaćeno preko osam stotina učesnika, a u planu je da do kraja ove godine gospodin Jurić održi još tri radionice u školama u Bačkoj Palanci.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here