„Pozorišna jesen“ oduševila bačkopalanačku publiku

INTERVJU: Direktor Kulturnog centra Bačka Palanka, Marko Knežić

693

BAČKA PALANKA: Završena je i ovogodišnja „Pozorišna jesen“, kulturna manifestacija koja je sve posećenija od strane Bačkopalančana.


Na zadovoljstvo ljubitelja pozorišta, i ove godine odigrano je šest predstava za odrasle i šest dečijih predstava. Pažljivo je odabran kvalitetan program, a prema rečima direktora Kulturnog centra Bačka Palanka, Marka Knežića, bačkopalanačka publika je prepoznala kvalitet i uzvratila dobrom posetom.

„Ove godine poseta predstava u okviru „Pozorišne jeseni“ bila je izuzetno dobra. Na velikom broju predstava smo imali punu salu tako da smo zadovoljni. Neke kolege su mi rekle da se ne sećaju da je ikad bila ovakva poseta“, kaže Marko Knežić.

On dodaje da su reakcije publike odlične, i odraslih ali i dece. Kao i svake godine, birajući repertoar za pozorišne predstave, i ove radilo se na tome da bude predstava različitih žanrova.

„Imali smo pozorišne predstave koje su obrađivale neke ozbiljne teme, ali i one sa „lakšom“ tematikom. Jesmo se bazirali na komedijama, ali trudili smo se da zadovoljimo širi ukus“.

Deca su i ove godine mogla da pogledaju vrlo kvalitetne predstave za svega 100 dinara, koliko je koštala ulaznica za dečije predstave. Tu je bilo pozorišnih trupa iz Banja Luke, Beograda, Vršca, a vrlo često tražila se i karta više.

Kulturni centar Bačka Palanka posle završene „Pozorišne jeseni“ organizovao je još jednu pozorišnu predstavu za odrasle, hit predstavu „Noć bogova“ koja se odigrala sinoć u Gradskom bioskopu. U ovom komadu igraju Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, a kako kaže Marko Knežić karte za ovu predstavu prodate su za 10 minuta.

„Kada dovedete kvalitetne glumce, dobru predstavu, onda i ne čudi tolika zainteresovanost. Da smo sinoć pravili još jednu istu predstavu, ja verujem da bi sala opet bila puna“, priča Knežić.

Kulturni centar Bačka Palanka vrlo često dobija ponude za pozorišne predstave. Mnogo je više ponuda nego mogućnosti da se sve te predstave prikažu, ali pažljivim odabirom, prethodnim iskustvima, i raspitivanjem o samoj predstavi, do ljubitelja pozorišta u Bačkoj Palanci stiže kvalitetan sadržaj.

„Naše cene nisu ekonomske, mi smo budžetska organizacija i naš cilj je, pre svega, da privučemo publiku i da što više ljudi vidi naše predstave“, kaže naš sagovornik.

Do kraja godine u Gradskom bioskopu očekuje nas bogat filmski program, a u Galeriji Kulturnog centra otvaranje još jedne izložbe. U utorak (4.12.) u Galeriju dolazi glumac Nebojša Ilić i predstaviće poetsko veče „Glumci pesnici“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here