Paulina Tomić – Najbolji slikar amater u Vojvodini

1579
Paulina Tomić pored svog nagrađenog rada

SREMSKA MITROVICA: Ustanova za negovanje kulture „Srem“ organizovala je 1. decembra 2018. godine, u Galeriji „Lazar Vozarević“, otvaranje muzičko-poetsko-likovnog ateljea – 19. smotru likovnih umetnika amatera Vojvodine koja se održava već 8. put.

U  galeriji „Lazar Vozarević“ našla su se likovna ostvarenja preko sto umetnika iz šest zonskih centara iz Vojvodine.


Smotra likovnih umetnika amatera, najmasovnija je i najobimnija likovna manifestacija u Vojvodini: više od 1.000 likovnih stvaralaca iz svih opština u Vojvodini izlagali su radove u nekoj od galerija u svojoj opštini. Iz 44 opštine najkvalitetniji radovi po odluci žirija učestvovali su na šest regionalnih smotri u: Zrenjaninu, Rumi, Kuli, Srbobranu, Kanjiži i Vršcu.

Prvu nagradu za najbolji rad u Vojvodini juče je osvojila Paulina Tomić iz Bačke Palanke za sliku „Daj nam sunca“. Treća nagrada je takođe otišla u Bačku Palanku za rad Zvonka Petra Jelića. I ove godine Udruženje likovnih stvaralaca „Petar Tomić“ je učestvovalo na smotri, i ovo nije prvi put da se nađu u užem izboru. Bačkopalanački slikari se svakako izdvajaju u moru najboljih po svojim idejama i posebnosti radova.

„Presrećna sam i jako počastvavna što je moja ideja i poruka prepoznata od strane drugih i što se moja slika istakla na ovoj smotri. Moje slike i ja živimo jedan život, zato mi ovo priznanje toliko znači. Stručni žiri je napomenuo pri ocenjivanju radova je da je tehnika slikanja manje bitna, a da je ono što su oni ocenjivali čista emocija koja se oseti kroz rad. Sad sam još više motivisana da svoju dušu ostavim na platnu kako bi drugi mogli da osete deo mojih emocija“- izjavila je za BAP VESTI Paulina Tomić povodom osvojene nagrade.

Svoje oduševljenje nije krio ni Dragan Dimitrijević, predsednik ULS „Petar Tomić“.

„Presrećan sam što su Paulina i Zvonko naši članovi i što su ULS „Petar Tomić“ doneli prvu i treću nagradu, što je samo dokaz da zaista imamo kvalitet među svojim članovima. Na ovoj smotri su učestvovali sa svojim radovima pored Zvonka i Pauline i Miloš Runjo i Nenad Devrnja koji su se takođe plasirali dalje sa zonske smotre u Srbobranu“ – istakao je Dragan Dimitrijević.

Učesnici na smotri – Paulina Tomić, Zvonko Petar Jelić, Nenad Devrnja, Miloš Runjo, Dragan Dimitrijević i počasni član – Leonard Nemet

Ove smotre učinile su da se još u većoj meri afirmišu već poznati stvaraoci ali i, što je možda još važnije, da se iz anonimnosti otkriju autori koji su stvarali u malim i nepoznatim sredinama, bez mogućnosti afirmacije i kritičkog suda o onom što rade. Smotre su doprinele popularizaciji mnogih autora i prokrčile im put ka članstvu u profesionalna udruženja, ali su doprinele i afirmaciji likovne umetnosti uopšte i nekih autentičnih, dosad široj javnosti, nepoznatih likovnih tehnika. Verujemo da je ovo velika šansa za Paulinu Tomić iz Bačke Palanke, i da je ovo njena odskočna daska u daljem radu.

Zvonko Petar Jelić pored nagrađenog rada.

 

Pročitaj više: Izložba slika Pauline Tomić u Pirate Baru

 

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here