Nasilje u porodici

UG „Centar za razvoj-BP“ organizovalo okrugli sto.

732
Foto: Ilustracija

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama UG „Centar za razvoj BP“ organizovalo je 24.11.2018. godine okrugli sto na temu Nasilje u porodici.


Direktorica Centra za socijalni rad, kao ustanove relevantne za sprečavanje nasilja u porodici, pružanju zaštite i podrške žrtvama nasilja u porodici, Vera Petrović prisutnima je govorila o pojavnim oblicima nasilja (fizičko, psihičko, ekonomsko nasilje, duhovno nasilje), o merama koje se primenjuju po prijavi nasilja (mere zdravstvene zaštite, mere unapređenja egzistencijalnih uslova, psihološka stabilizacija, mere porodično pravne zaštite).

Učešće su uzeli i ambasadori humanosti iz kompanije AVON, Slađana Feher i Radmila Radanović koje u okviru kompanije deluju na aktivnostima vezanim za sprečavanje nasilja nad ženama. Učesnicima je podeljen edukativno promotivni materijal.

Okrugli sto je realizovan u okviru programa 16 DANA AKTIVIZMA koji je finansijski podržan od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Opštine Bačka Palanka.

„Zahvaljujemo se donatorima, učesnicima i NB „Veljko Petrović“ na ustupljenom prostoru“, navode organizatori.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here