Zlato oko vrata

Male balerine prvi put na takmičenju u Novom Sadu

1082

Na jubilarnom 10. Dance Fest-u u Novom Sadu predstavile su se balerine iz Bačke Palanke.


Naime balerine iz baletskog studija „Royal Dance Centar“ predstavljale su svoj studio i grad na međunarodnom takmičenju koji je ugostio oko 3000 igrača i to iz 25 zemalja od kojih su neke iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovačke Slovenije, Južne Afrike, Moldavije, Nemačke, Republike Srpske, Švedske i Srbije.

Za tri dana festivala izvedeno je 700 koreografija različitih kategorija i disciplina, koje su se borile za prestižnu nagradu od 10.000 evra. Balerine iz Bačke Palanke su se takmičile u tri kategorije. Najmlađe balerine od 3 do 7 godina takmičile su se u produkciji i osvojile zlatnu medalju, zatim uzrast od 8 do 9 godina osvojile su zlato u početnoj takmičarskoj ligi, deca od 9 do 10 godina srebro u savremenom plesu, dok su deca od 10 do 14 godina osvojila četvrto mesto.

Najveći uspeh, po mišljenju direktora baletskog studia „Royal DanceCentra “ Ane Andrejić Cvijanov postigle su dve takmičarske koreografije i to u kategoriji solo mini, koju je izvodila učenica ovog studija Milica Vučković i trio deca koju su izvodile Anastasija Brkljač, Mia Marković i Anđela Ivanovac.

– Jako sam ponosna što su ove dve koreografije imale veoma dobar plasman na ovogodišnjem takmičenju. Milica Vučković je debitovala i svom klubu donela srebro, dok su Anastasija, Mia i Anđela bile pete. Uspeh je veliki iz razloga što na ovu plesnu manifestaciju dolazi sam vrh amaterske plesačke scene, a upravo su se ova deca izborila za dobre plasmane iako su imale po osam koreografija u konkurenciji- rekla je Andrejić Cvijanov.

Ona je dodala da ovo nije kraj takmičenja u ovoj školskoj godini i da se deca i roditelji spremaju za nova takmičenja gde će sa ponosom predstavljati svoj grad, a prvi na redu je Beč u februaru.

– Veliku zahvalnost dajem roditeljima, jer bez njih ne bi ništa od ovog bilo moguće. U našem klubu vlada predivna energija, deca su jako povezana i prave su drugarice, dok su roditelji kao profesionalne navijačke grupe i organizacije. Na takmičenjima neki su u svlačionici, pomažu u šminkanju, presvlačenju, paze na decu, dok drugi koji su na tribinama nose majice kluba, prave zastave, transparente i iz sveg glasa i srca navijaju podjednako za svaku grupu. Ponosna sam na to, jer se i oni osećaju kao deo naše porodice i ja verujem da će uvek tako biti.

Iako se uspesi nižu, balerine nastavljaju vredno da vežbaju kako bi svome gradu donele još sjajnih pehara i medalja što dokazuje da Bačka Palanka ima sjajnu decu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here