Film „Kralj Petar Prvi“

3
699

BAČKA PALANKA: U Gradskom bioskopu 7. 9. i 10. decembra od 18.00 i 20.30 časova biće prikazan filmsko-istorijski spektakl „Kralj Petar Prvi“, odmah nakon premijere u Beogradu koja će biti 5. decembra.


Film o podvizima srpske vojske u Prvom svetskom ratu koje je predvodio omiljeni srpki kralj Petar Prvi Karađorđević sniman je prema motivima romana „Čarape kralja Petra“ Milovana Vitezovića.

Glumačku ekipu pored Lazara Ristovskog, koga ćemo gledati u glavnoj ulozi kralja Petra Prvog, čine u mladi Milan Kolak u liku dobrovoljca Marinka Spasojevića, glavnu žensku ulogu tumači Danica Ristovski u liku Makrene Spasojević, Aleksandar Vučković tumači lik mladog regenta Aleksandra, dečak Ivan Vujić igra Momčila Gavrila, najmlađeg oficira u Prvom svetskom ratu…

Cena ulaznice je 250 dinara.

3 KOMENTARA

 1. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je objavljen na osam jezika-italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperatu.
  Uloge: Lazar Ristovski kao Kralj Petar I Karađorđević, Milan Kolak kao Marinko Spasojević, Ivan Vujić kao Momčilo Gavrić, Radovan Vujović kao Života Radojčić, Danica Ristovski kao Makrena Spasojević, Aleksandar Vučković kao Kralj Aleksandar I Karađorđević, Marko Todorović kao Princ Đorđe Karađorđević, Marko Baćović kao Nikola Pašić, Tanasije Uzunović kao Vojvoda Radomir Putnik, Branko Jerinić kao General/Vojvoda Stepa Stepanović, Svetozar Cvetković kao General/Vojvoda Živojin Mišić, Nebojša Kundačina kao General/Vojvoda Petar Bojović, Ljubiša Savanović kao Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis, Radoje Čupić kao General Pavle Jurišić Štrum, Pavle Jerinić kao Kapetan Milivoje Savić, Dragan Marjanović kao Pukovnik Milivoje Stojanović Brka, Nebojša Vranić kao Doktor Svetislav Simonović, Ivan Marković kao Zdravko Vulović, posilni Kralja Petra I Karađorđevića, Miljan Prljeta kao Sreten, Ratko Ignjatov kao Pobožni vojnik, Jovana Jelovac Čavrnić kao Služavka i mnogi drugi.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe svog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10. epizoda.
  RTS će 2019. godine emitovati seriju o Kralju Petru I Karađorđeviću sa Lazarom Ristovskim.
  Projekat filma i serije „Kralj Petar Prvi“ je zasnovan na motivima Milovana Vitezovića „Čarape Kralja Petra“ u Zilion Film Lazara Ristovskog i u režiji njegovog sina Petra Ristovskog premijerno je prikazan prekjuče u Sava Centru i u Kombank Areni.
  Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ u produkciji Zilion Film Lazara Ristovskog i u režiji Petra Ristovskog bila je super!
  Svaka čast! Neka ti je sa srećom Care Lazo legendo!
  Film o Kralju Petru I Karađorđeviću je za mene bio super!
  U filmu, pored lika Kralja Petra I Karađorđevića i njegovih sinova Kralja Aleksandra I Karađorđevića i Princa Đorđa Karađorđevića koje tumače Lazar Ristovski, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, pojavljuju se Nikola Pašić koga će tumači Marko Baćović, Vojvoda Radomir Putnik koga će tumači Tanasije Uzunović, Vojvoda Stepa Stepanović koga će tumači Branko Jerinić, Vojvoda Živojin Mišić koga će tumači Svetozar Cvetković, Vojvoda Petar Bojović koga će tumači Nebojša Kundačina, General Pavle Jurišić Štrum koga će tumači Radoje Čupić, Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis koga tumači Ljubiša Savanović, Pukovnik Milivoje Stojanović Brka koga će tumači Dragan Marjanović i Momčilo Gavrić koga će tumači Ivan Vujić. Oni su najveći srpski junaci i srpski rodoljubi koji su se borili i dali život za slobodu otadžbine Srbije u Prvom svetskom ratu.
  Neka im je večna slava i hvala!
  ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!
  Bez Kralja ne valja!
  Lazar Ristovski je naš glumac, mene nikada nije razočarao, on je rekao da je to njegova poslednja uloga, on ima 66. godina i rekao je da moraju da dođu novi mladi glumci. Lazar Ristovski je pripremio film i seriju o Kralju Petru I Karađorđeviću pre 7. godina i to je njegova kruna i kraj njegove karijere.

 2. Milovan Vitezović je 1994. godine izdao i napisao roman. Vitezovićev roman je objavljen na osam jezika-italijanskom, engleskom, grčkom, ruskom, francuskom, rumunskom, švedskom i esperatu.
  Uloge će tumačiti: Lazar Ristovski kao Kralj Petar I Karađorđević, Milan Kolak kao Marinko Spasojević, Ivan Vujić kao Momčilo Gavrić, Radovan Vujović kao Života Radojčić, Danica Ristovski kao Makrena Spasojević, Alelsandar Vučković kao Kralj Aleksandar I Karađorđević, Marko Todorović kao Princ Đorđe Karađorđević, Marko Baćović kao Nikola Pašić, Tanasije Uzunović kao Vojvoda Radomir Putnik, Branko Jerinić kao General/Vojvoda Stepa Stepanović, Svetozar Cvetković kao General/Vojvoda Živojin Mišić, Nebojša Kundačina kao General/Vojvoda Petar Bojović, Ljubiša Savanović kao Pukovnik Dragutin Dimitrijević Apis, Radoje Čupić kao General Pavle Jurišić Štrum, Dragan Marjanović kao Pukovnik Milivoje Stojanović Brka, Nebojša Vranić kao Doktor Svetislav Simonović, Ivan Marković kao Zdravko Vulović, posilni Kralja Petra I Karađorđevića i mnogi drugi.
  Priča o Kralju Petru I Karađorđeviću i Makreni Spasojević koja je tražila svog sina jedinca Marinka u Albaniji. Makrena je zamolila kralja da pronađe svog sina Marinka da mu preda vunene čarape, koje mu je majka isplela.
  Milovan Vitezović je po ovom romanu, proširujući ga, ispisao scenario za film i seriju od 10. epizoda.
  RTS će 2019. godine emitovati seriju o Kralju Petru I Karađorđeviću sa Lazarom Ristovskim.
  Svaka čast! Neka ti je sa srećom Care Lazo legendo!
  ŽIVEO KRALJ! ŽIVELA PRAVOSLAVNA KRALJEVINA SRBIJA!
  Ja sam čuo da će da bude nastavak drugog filma i serije o Kralju Petru I Karađorđeviću ako država da pare za nastavak drugog filma i serije.
  Svaka čast i sve najlepše!
  Lazo ja sam čuo da si rekao ako ti država da pare za nastavak filma i serije o Kralju Petru I Karađorđeviću. Ti si rekao ako država odluči da finansira nastavak, možda ćeš da napraviš film i seriju o herojskim bitkama na Kajmakčalanu, na Solunskom frontu i oslobođanju Beograda i time bi vaša priča o Velikom ratu bila zaokružena“.
  Ja jedva čekam nastavak filma i serije o Kralju Petru I Karađorđeviću o pobedi srpske vojske u Prvom svetskom ratu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here