Razigrane folklorne grupe

U Obrovcu

939

OBROVAC: Svake godine u mesecu novembru u Obrovcu se održava kulturno umetnički programu organizaciji KUD „Svetozar Marković“.


Tako je bilo i 25. novembra 2018. godine u fiskulturnoj sali OŠ „Žarko Zrenjanin“. U programu su učestvovali gosti KUD „Vasino kolo“ iz Kovilja, KUD „Logovac“ iz Despotova i domaćini KUD „Svetozar Marković“.

Pred sam početak manifestacije sve prisutne je pozdravio predsednik KUD-a iz Obrovca i nekada istaknuti član Đuro Radić. Uz prisustvo roditelja i prijatelja u punoj sali izvođači su izvodili uglavnom igre iz Srbije uz muzičku pratnju dečijeg Ansambla. Programom je rukovodio Dejan Milanović koga obrovčani već dugo poznaju i zadovoljni su njegovim radom.

Iako u otežanim uslovima, KUD funkcioniše zahvaljujući predanom radu predsednika Đure Radića, sekretara Dragane Đerković i umetničkog koreografa Dejana Milanovića. Tako je i ovaj godišnji koncert održan na veliku radost svih prisutnih, a za učesnike je organizovano druženje nakon koncerta. Rastali su se sa željom da se i dogodine ponovo sretnu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here