Poljoprivrednici iz okoline Zaječara u poseti Delta agraru u Čelarevu

773

Pedeset meštana sela Dubočane i Mala Jasikova, u okviru akcije „Naše selo“, obišlo je imanja Delta agrara u Čelarevu i Staroj Pazovi, što je deo njihove edukacije za modernu poljoprivrednu proizvodnju – navodi se u današnjem saopštenju Delta holdinga.


Na imanju Podunavlje u Čelarevu proizvođači iz dva zaječarska sela mogli su da vide kako izgleda najsavremeniji uzgoj jabuka sa navodnjavanjem kap po kap, zaštitom od mraza i kompjuterizovanim praćenjem meteouslova koji omogućuju prosečne prinose od preko 70 tona po hektaru zasada.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Na imanju Napredak u Staroj Pazovi prikazana im je moderna farma muznih krava, na kojoj, zahvaljujući izboru rase i uslovima gajenja i muže, krave dnevno daju i 40 litara mleka. Poseta imanjima Delta agrara je prvo od studijskih putovanja koja će biti organizovana za meštane Dubočana i Male Jasikove, kako bi se na licu mesta upoznali sa načinom rada u savremenoj poljoprivrednoj proizvodnji.

„Naše selo“ je nova akcija Delta holdinga, započeta upravo u ova dva zaječarska sela, koja ima za cilj da modernizuje poljoprivrednu proizvodnju u ruralnim krajevima i unapredi društveni i kulturni život u ovim naseljima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here