Bački Petrovac i kiparska opština Jeri uspostavili bratske odnose

475

BAČKI PETROVAC: Odbornici Skupštine opštine Bački Petrovac usvojili su odluku o uspostavljanju saradnje između opština Bački Petrovac i opštine Jeri, Republika Kipar.


U odluci koja je obavljena u poslednjem broju „Službenog lista opštine Bački Petrovac” ističe se da su predstavnici dve opštine u dve države prošle godine izrazili želju da svoje odnose dodatno osnaže i institucionalizuju zaključivanjem sporazuma o partnerskim odnosima. Zajednički partnerski odnosi, prijateljstvo i saradnja će se ostvarivati na osnovu uzajamnog poštovanja, razumevanja i tolerancije, a u okvirima spoljne politike Republike Srbije.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Uzajamne prijateljske veze i saradnja opštine Bački Petrovac, njenih organa, službi, javnih preduzeća, ustanova i organizacija čiji je osnivač, ostvarivaće se na svim poljima gde za to postoji mogućnost i obostrani interes, a poseban akcenat će biti na razvoju školstva, privrede, kulture, turizma i sporta.

U ime Bačkog Petrovca sporazum o saradnji potpisaće predsednik opštine Srđan Simić ili lice koje on ovlasti. Sredstva za finansiranje uspostavljenih oblika saradnje između opština Bački Petrovac i opštine Jeri biće obezbeđena u opštinskom budžetu u skladu sa mogućnostima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here