Za samo par dana oštetili novi tartan

2156

BAČKA PALANKA: Samo nekoliko dana od otvaranja rekonstruisanog sportskog terena u Stambenim bloku „Partizan“, u samom centru Bačke Palanke, oštećena je tartan podloga.


Miroslav Sićević, direktor JP „Standard“, zaduženog i za upravljanje dečjim igralištima i terenima za male sportove, uputio je javni apel kako bi se zaštitili objekti koje mladi koriste, jer je preduzeće i po zakonu odgovorno za bezbednost dece i omladine na sportskim terenima u ovoj lokalnoj samoupravi.

– Presvlačenje terena tartan podlogom, pre svega, imalo je za cilj stvaranje što boljih uslova za bavljenje sportom dece i omladine – rekao je Sićević.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Ovde se tokom godine održavaju i tri turnira u malom fudbalu, basketu i odbojci. Zbog oštećenja posle svega par dana od puštanja u korišćenje bili smo primorani da postavimo video-nadzor, a svako oštećenje prijavljujemo ovdašnjoj Stanici policije. Sportski teren u centru Bačke Palanke prvi je koji je dobio tartan podlogu. Prema Pravilniku o dečjim igralištima nastavićemo rekonstrukciju i ostalih sportskih terena za male sportove na teritoriji opštine Bačka Palanka. Nemio događaj, odnosno oštećenje nove tartan podloge pokrenuo je ozbiljnu kampanju onih koji štite terene, odnosno ono što se gradi parama svih poreskih obveznika ove opštine.

– Nije ovo samo problem u našoj sredini, odnosno ovakve rušiteljske pojave na otvorenim terenima za male sportove prisutne su i u drugim sredinama, ali nama zbog toga nije lakše – konstatuje Sićević.

– Vandalizam nije zaobišao ni teren u Stambenom bloku „Partizan“ u centru grada, pa kao da je neko jedva čekao da teren bude obnovljen, pa da ga ošteti. U avgustu ove godine urađena je nova zaštitna ograda iza golova, neposredno pred održavanje turnira u malom fudbalu za pionire. Promenjeni su koševi, klupe, a nakon tri meseca morali smo ih delimično menjati. Žičana mreža iza golova delimično je oštećena, kao i mreže na golovima. Oštećena je čak i tartan podloga, pa zato apelujem na sve stanovnike, a pre svega na našu omladinu, da čuvamo ono što smo izgradili i skupo platili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here