Sa novinama u nastavi u prvom polugodištu

Gimnazija „20. Oktobar“

630

Novosti iz renomirane srednje škole, Gimnazije „20. oktobar“ čuli smo od direktorke, Tamare Antić.


– Bliži se kraj prvog polugodišta u našoj školi, radimo standardnim tempom. Imali smo nekih novina što se tiče nastavnog plana i programa, naročito za prvi razred, za razliku od prethodnih godina, ove godine smo upisali tri razreda opšteg smera i jedan društveno jezički smer, jer učenici nisu pokazali dovoljno interesovanje za prirodno-matematički.

Taj pomenuti prvi razred radi po reformisanom planu i uvedeni su novi izborni predmeti, a mi smo našim učenicima ponudili četiri: jezik, mediji i kultura; zdravlje i sport; primenjene nauke i umetnost i dizajn, koje su oni prihvatili. Pristup radu kod tih predmeta je promenjen, prvo polugodište oni istražuju, traže literaturu, a u drugom sprovode projekat.

– Međunarodni dan prosvetnih radnika smo proslavili 8. novembra, tako što učenici menjaju profesore i bivaju u ulozi nastavnika. U nedelju, 2. decembra, održan je šahovski turnir u školi u organizaciji ŠK „Gimnazijalac“, bilo je dosta učesnika i impozantno.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Milena Jelić iz naše škole je prošle i pretpošle godine osvojila prvo mesto na državnom takmičenju iz matematike i pozvana je na testiranje za međunarodnu olimpijadu za devojke. To je veliki uspeh, mada se Milena nije plasirala u olimpijsku ekipu. Veliki broj učenika učestvuje u radu Istraživačke stanice „Petnica“ kod Valjeva, jedna od tih polaznika je i naša učenica Milica Maksimović sa prirodno-matematičkog smera, a učestvovala je i u Petničkoj konferenciji „Korak u nauku“ sa radom iz matematike.

– Nastavljamo saradnju sa institucijama u gradu, a jedna od njih je i saradnja sa Omladinskim klubom, koji u okviru njihovog „In festa“ obeležavaju kod nas Međunarodni dan ljudskih prava. Posle njih stiže nam Fondacija „Jurić“ koji upozoravaju mlade na opasnosti koji prete na društvenim mrežama. U saradnji sa Narodnom bibliotekom „Veljko Petrović“ održavaju se časovi srpskog jezika. Nastavljamo zajedničku akciju sa OŠ „Heroj Pinki“, „Jedna užina – jedan paketić“, gde se skupljaju sredstva da se naprave paketići za njihove učenike.

– Gimnazijalci nastavljaju humanitarne aktivnosti i organizuju akcije za prikupljanje sredstava za „Dečije selo“ u Sremskoj Kamenici – rekla nam je na kraju razgovora direktorka Gimnazije „20. Oktobar“, Tamara Antić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here