Održana 122. sednica Opštinskog veća

597

Na 122. sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka, održanoj 17. decembra 2018. godine, većnici su jednoglasno usvojili Predlog odluke o dopunama odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti u zonama za utvrđivanje poreza na imovinu za 2019. godinu na teritoriji opštine Bačka Palanka.


Prema Zakonu o izmenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, kako je obrazložio rukovodilac Odeljenja za utvrđivanje i naplatu javnih prihoda, predviđeno je uvođenje nove kategorije zemljišta – drugog zemljišta. Drugo zemljište, u smislu Zakona, jeste zemljište koje nije građevinsko, poljoprivredno ili šumsko.

Druga izmena se odnosi na to da jedinica lokalne samouprave može, do 31. decembra 2018. godine, doneti odluku kojom se neizgrađeno građevinsko zemljište na njenoj teritoriji, koje se koristi isključivo za gajenje biljaka, sadnog materijala, odnosno šuma, za svrhu utvrđivanja osnovice poreza na imovinu za 2019. godinu, razvrstava u poljoprivredno, odnosno u šumsko zemljište.

Članovi Opštinskog veća, na jučerašnjoj sednici, odlučivali su i o drugim pitanjima iz delokruga svoga rada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here