Odbranili titulu vicešampiona Vojvodine

Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka

527

Sportisti invalidi, članovi bačkopalanačkog DSRI, ostvarili su veliki uspeh osvajanjem titule vicešampiona Vojvodine.


Palančani su ovaj uspeh ostvarili osvojivši ukupno 91 bod, samo pola boda više od Zrenjanina na trećem mestu. Još je važnije istaći to da su Palančani ove godine praktično odbranili titulu vicešampiona Vojvodine s obzirom da su i u 2017. godini postigli ovaj uspeh.

– Zadovoljni smo ovom sezonom, mada je ove godine to bilo znatno teže ostvariti jer se konkurencija značajno pojačala sa mladim snagama. Od većih gradova ostavili smo iza sebe Kikindu, Pančevo, Suboticu. To su gradovi sa većim brojem takmičara, širom bazom i boljim uslovima, pa još jednom apeujemo na mlade osobe da nam se priključe, bez obzira koju vrstu invaliditeta imaju.

– Drugi gradovi poput Novog Sada, Zrenjanina, Subotice i Pančeva imaju znatno bolje uslove od nas, a mi nemamo bazen, streljanu, dok kuglana takođe nije uslovna. Imamo međutim uslove za organizaciju šahovskog takmičenja, a pomažu nam i Darko Božović, direktor JP USR „Tikvara“, Slovački dom i Kuglaški klub „Tikvara“.

– Od naših takmičara bih istakao Vukicu Alimpić, zatim Radovinku Radanović, koja je stonom tenisu odlična, kao i Borislava Jovića koji je takođe uzeo mnogo medalja. To je okosnica naše ekipe još iz prošle godine, pa bih još jednom apelovao na mlade snage da podmlade našu ekipu kako bi išli u korak sa ostalima. Što se tiče sledeće godine, još nije određen raspored takmičenja za 2019. godinu, ali mislim da bi mogli da dobijemo organizaciju dva takmičenja u Bačkoj Palanci, kaže Slobodan Stanojević, sekretar Društva za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka.

Najbolji rezultat takmičari DSRI Bačka Palanka imali su u kuglanju i šahu sa maksimalnih 12 poena, vrlo dobri su bili u sportskom ribolovu, sedećoj odbojci, plivanju i stonom tenisu sa 10 osvojenih bodova, a najveći neuspeh su doživeli u visećoj kugli gde su uzeli samo 4 boda.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here