Vreme je za poklone – Novogodišnji Đinđuveraj u četvrtak (27.12.)

606

Novogodišnji Đinđuveraj sajam unikatno ručno rađenog nakita biće održan u četvrtak 27. decembra u kafe baru “Pardon”. Sajam počinje u 11 i trajaće do 19 časova. Tom prilikom svoj nakit izlagaće 7 kreativaca koje su organizatori odabrali putem konkursa koji je bio raspisan početkom meseca decembra i trajao sve do pre nekoliko dana.

– Kao i uvek, gledali smo da, kada u pitanju je ovaj Novogodišnji sajam, gde smo zbog prostora ograničeni brojem izlagača, napravimo šarolikost u odabiru i smatramo da smo i ovog puta uspeli u tom. Ovog četvrtka sugrađanke, ali i sugrađani, zašto da ne, ukoliko možda kupuju poklon dragim damama, biće u prilici da odaberu nakit od čelika, drveta, polimerne gline, recikliranog materijala, od konca, nakit od kovanog novca. Zanimljivi oblici i boje ne izostaju ni ovog puta a mašta kreativaca koji nam dolaze nemerljiva je. Dakako, cene su kao i uvek za svačiji džep, ističe Tatjana Petljanski, jedan od organizatora.

Ova neobična ideja da sajam bude unutar nekog od kafića u gradu sprovedena je odmah iste godine nakon što je održan prvi Đinđuveraj u centru grada i realizuje se takođe šest godina.

– Ideja kao takva postoji već u većim gradovima. A mi smo istu samo pokušali da prenesemo ovde. Neskromno ću reći da smo prvi koji smo ovakav vid sajma prvi realizovali kod nas. Želeli smo da imam i jedan zimski sajam, praznični, te kako vremenske prilike tokom decembra ne dozvoljavaju da se bude napolju, dešavanje organizovasmo u kafiću. Tradiciju evo ne prekidamo. Sajam samo dobija neke nove oblike, ali svakako, ono što nam je bitno jeste da sugrađani lepo reaguju, da im se to dopada i da, što mi je drago, “naučili” smo ih da nije bauk ući u kafić pogledati nakit i kupiti ga ili pak samo ga pogledati i izaći. Drago nam je da smo uneli tu neku opuštenost u čitavu ovu našu malu Novogodišnju priču. I ove godine kao i prošlih toga dana podelićemo svima naše kalendare koje smo pripremili rekla je Tamara Jožić, takođe jedna od organizatorki.

Đinđuveraj je u organizaciji Omladinskog centra Bačka Palanka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here