Jesen u žuto plavoj boji

Fudbaleri OFK „Starog grada“ jesenji prvaci Područne lige Sombor

1229
Marko Nešticki

Fudbaleri OFK „Starog grada“ su jesenji prvaci Područne lige Sombor, a  alančani su u petnaest digranih utakmica osvojili 31 bod uz devet pobeda, četiri remija i dva poraza.


– Pred početak prvenstva naše ambicije nisu bile usmerene na osvajanje prvog mesta. Međutim, posle veoma dobrog starta, a posebno kada je nakon šestog prvenstvenog kola došlo do promene rukovodstva kluba i kada je na čelo kluba došao predsednik Dejan Pašin, ambicije su nam značajno porasle. Naime, naše ambicije su bile i ostale na stvaranju jakog kluba koji će u naredne četiri godine nastojati da ostvari plasman u Srpsku ligu – Vojvodina.

– Osim toga, cilj onih koji vode klub je da se naprave nove svlačionice, ograda oko igrališta, jedan teren sa prirodnom travom kao i tribine kapaciteta do 150 mesta, kaže Marko Nešticki, trener OFK „Starog grada“.

Nešticki posebno žali za izgubljenim bodovima u utakmicama protiv „Kule“ u Bačkoj Palanci (1:2) i „Borca 46“ u Obrovcu (0:2). Jedan od evidentnih problema ekipe u minulom jesenjem delu prvenstva bila je slaba efikasnost njenih igrača.

– Nadam se da ćemo u pauzi između dva dela prvenstva, uspeti da dovedemo bar jednog špica koji će popraviti našu efikasnost. Pored toga, nastojaćemo da dovedemo četiri – pet pojačanja kako bi konkurencija u ekipi bila znatno jača nego jesenas. Mislim da nam to neće biti teško s obzirom da smo nakon dobrih igara i rezultata ostvarenih jesenas postali pravi magnet za igrače. Verujem da ćemo se do početka priprema pred kraj januara pojačati, a uz dobar rad i rezultate, ostati na liderskoj poziciji koju sigurno nećemo lako predati nekom drugom.

– Iskoristio bih ovu priliku, da se zahvalim pre svega igračima na istrajnosti, upornosti i posvećenosti klubu tokom proteklih petnaest prvenstvenih kola, kao i svima koji su pomagali klub, u prvom redu lokalnoj samoupravi, ali i sponzorima i navijačima. Bez njihove podrške sigurno ne bi ostvarili ovaj rezultat, napominje trener OFK „Starog grada“.

Tokom protekle jeseni dres „Starog grada“ su nosili: Bugarski, Marčeta, Radić, Trifunović, Gajdobranski, Rađenović, Knežević, Miladinović, Valentik, Vlajić, Zeljko, Gnjatović, Dmitrović, Gostović, Mitić, Lukač i Bjeloš koji je obavljao i ulogu sportskog direktora kluba.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here