Како да „поништите“ ефекте празничног преједања

Ево савета како да очистите организам

1454
Фото: Pixabay

У време празника једемо и пијемо више него иначе, што никако није добро. Ако сте већ претерали у томе, ево савета како да очистите организам.


Једном годишње се славе Нова година и Божић, али треба водити рачуна да се не претера у јелу и пићу, саветују стручњаци за исхрану, посебно хроничним болесницима и особама са повишеним крвним притиском, дијабетесом и срчаним проблемима, али и здравима.

Како одолети искушењима, а ако се не одоли – како очистити организам од токсина и штетних материја унетих кроз храну и пиће?

Оно што најпре треба да схватимо је да је боље да јаку и калоричну храну унесемо за доручак или ручак, док би вечера требало да буде скромнија и лаганија.

Дијетолог Татјана Мраовић наглашава да уз обилне оброке треба пити више воде, јер то помаже организму да се ослободи наталожених токсина и велике количине соли из хране и пића.

„Обично се попије две, три чаше воде дневно, што није довољно, а немамо обичај ни да поједемо лагану супу или да пијемо чајеве. Препорука је да се након преједања поједе неслана супа или попије чај без шећера, и доста воде, јер ће она извући токсине и со и помоћи да се снизи притисак“, каже саговорница Танјуга и напомиње да треба попити и до две литре воде.

Здрава храна (Фото: Pixabay)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here