Lakše do posla sa ECDL sertifikatom

Tehnička škola „9. maj“

721

BAČKA PALANKA: Polaznici ECDL projekta „Free IT“, njih dvadeset, je u subotu 22. decembra, primilo sertifikat u Tehničkoj školi „9. maj“.


Projekat su podržali: Karlsberg i Dunđerski fondacija, Nacionalna služba za zapošljavanje i JISA – Jedinstveni informatički savez Srbije. U preko sto zemalja je ECDL sertifikat prepoznat, ne samo u Evropi, nego i u svetu.

Direktor Tehničke škole „9. maj“, Petar Savić:

– Dočekali smo i ovaj dan da podelimo sertifikate međunarodno priznatih ECDL. Svi polaznici su bili redovni na obuci i uspešno je završili. Kalsberg i Dunđerski fondacija je prepoznala naš izvanredan projekat da obučimo jednu grupu naših sugrađana koji se nalaze na spisku Nacionalne službe za zapošljavanje, jednog od partnera na ovom projektu. Polaznici se danas osećaju uspešniji jer dobijaju jedan vredan sertifikat. Mi kao škola smo gledali da im u svakom pogledu izađemo u susret, da ih što bolje obučimo, da im pružimo što veće znanje za traženje posla. Obuka je bila besplatna i izvedena je u kabinetu u kojem postoje svi uslovi, a trudićemo se da nastavimo sa ovakvom obukom.

Profesor Duško Kojić, dipl. ing. elektrotehnike:

– Obuka za polaznike, koju smo držali moj kolega Slavuj Milić i ja, je bila prilično intenzivna, tokom avgusta meseca i polaznici su se obučili iz četiri modula po standardnom ECDL programu: osnove rada na računaru, osnove interneta, obrada teksta i tabularne kalkulacije. Tokom septembra, oktobra i novembra polaznici su imali priliku da polažu ispite, sva četiri, da bi se dobio međunarodno priznat sertifikat. Svih dvadeset polaznika su sa visokom ocenom uspešno položili ispite i mi smo time veoma zadovoljni. Vlasnici sertifikata mogu aplicirati na bilo koje radno mesto za koje je potrebno znanje rada na računaru.

Jedna od polaznica, Zorica Ivošević:

– Obuka je bila edukativna, lepo smo se družili, profesori su bili savršeni, a stečeno znanje će nam mnogo pomoći u budućnosti. Uz ovaj sertifikat, računam da ćemo se lakše uključiti u budućnost 2019. godine u potrazi za poslom. Ovakvi projekti su preko potrebni, jer se dobro zna, da bez znanja rada na računaru, danas se vrlo malo poslova može uspešno završiti. Ovakav i slični projekti znače puno za ljude bez posla, jer sa svakim stečenim znanjem, rastu i šanse za zapošljavanje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here