Prihvatanje različitosti kroz muziku

Koncert tolerancije

605

U koncertnoj sali ŠOMO „Stevan Hristić“, u četvrtak, 20. decembra u organizaciji Udruženja građana „Centar za razvoj Bačke Palanke“ održan je Koncert tolerancije, na kojem su učestvovali učenici muzičke škole kako iz našeg grada, tako i iz isturenog odeljenja u Baču.


Petnaest devojčica i dečaka slovačke, mađarske, nemačke, rusinske i srpske nacionalnosti izvodili su kompozicije karakteristične za narod kome pripadaju.

Spomenka Rokvić, UG „Centar za razvoj Bačke Palanke“:

– Cilj manifestacije je razvijanje i afirmacija kulture nacionalnih manjina, upoznavanje kulturne baštine i tradicije naroda koji žive na ovim prostorima, podsticanje i promocija kulturnog amaterizma, posebno stvaralaštva mladih, promocija potreba u kulturi i umetnosti nacionalnih zajednica.

– Obzirom da naše udruženje već šestu godinu za redom organizuje ovaj koncert tolerancije, i dalje ćemo težiti da uspostavimo trajnu i višestruku komunikaciju između mladih pripadnika nacionalnih manjina. Značaj manifestacije se ogleda i u kontinuiranom doprinosu razvoju multikulturalizma i pružanju prilke nacionalnim manjinama da širu zajednicu upoznaju, odnosno podsete na doprinos koji su kao manjinski narod kroz istoriju dali, ali i sada daju razvoju kulturne ponude u Vojvodini.

Direktorka ŠOMO „Stevan Hristić“, Sandra Milutinović:

– Koncert tolerancije se u našoj školi održava drugi put na inicijativu naše saradnice Spomenke Rokvić, a mi smo prepoznali da je ideja prelepa. Suština je da primerom učimo našu decu kako da prihvataju različitosti, da ih zavole i upoznaju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here