Vaspitačica iz Prokuplja zaustavila autobus pun putnika nasred ulice i postala heroj Milvokija

Hrabar čin

886

Irena Ivić, vozač autobusa rodom iz Prokuplja, spasla je jednogodišnje dete u Milvokiju koje je bosonogo, po hladnom vremenu, hodalo po ulici dok je na sebi imalo samo bodi i pelenu.


Ona je vozila gradski autobus ulicama Milvokija, na svojoj svakodnevnoj ruti, kada je u jednom trenutku skrenula pogled i ugledala bosonogo dete, staro oko dve godine, kako samo trčkara ulicom. Dete je bilo oskudno odeveno, bosonogo, dok je napolju temperatura bila ispod nule.

Odmah je zaustavila vozilo, sa sve putnicima u njemu, istrčala iz autobusa i krenula prema detetu. Uzela ga je i unela u autobus, a jedna putnica je ponudila svoju zimsku jakno kako bi se dete uvilo u nju i ugrejalo.

Ivićeva je s detetom u krilu, pozvala nadležne službe i čekala da oni dođu. Kada su došli policajci i vatrogasci, preuzeli su dete, a kasnije se otkrilo da je majka ostavila dete samo u dvorištu.

Socijalne službe su dete predale ocu.

Gradske vlasti održale su u četvrtak konferenciju u znak odavanja počasti Ireni Ivić, a ona je tim povodom samo rekla da je bila zahvalna što se našla u pravo vreme, na pravom mestu.

– Bila sam jako uznemirena, beba je bila uplašena i plakala je. Nisam mogla da verujem da je neko ostavio dete na ulici – rekla je ona.

Kako je ispričala, beba joj je zaspala na grudima dok je čekala da dođu pripadnici socijalne službe.

– Kada sam ugledala dete kako bosonogo trči, ni o čemu drugom nisam razišljala, samo kako da ga stignem i uhvatim. Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao u susret da stane, a ja sam zgrabila dete i unela ga u autobus. U tom trenutku se nisam setila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vreme, već mu je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je kada se ugrejalo zaspalo na moje grudi – kaže Irena.

Kako je rekla prilikom primanja nagrade, ona ne smatra da je učinila neko veliko delo, već je radila svoj posao.

– Apsolutno obožavam decu, nekada sam bila vaspitačica i sama imam decu, tako da sam srećna što sam uspela da pomognem ovom slatkom nedužnom detetu – dodala je ona.

Policija je saopštila da je detetu bilo hladno i da je bilo uplašeno, ali da nije povređeno.

Jedna od putnica je dala svoju jaknu, pa su dete umotale u nju

[wonderplugin_slider id=75]

 

Prema navodima policije, koje je preneo sistem za tranzit, dete je nestalo nakon što je njegova majka, kako se veruje, imala krizu mentalnog zdravlja.

Portparol sistema za tranzit u Milvokiju rekao je da je dete na kraju vraćeno ocu.

Kako se navodi, ovo je deveti put u proteklih nekoliko godina da je jedan vozač tranzitnog sistema u okrugu Milvoki pronašao dete koje se izgubilo ili se vodi kao nestalo.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here