Održan završni lov

Obrovac

1709

U organizaciji Lovačkog udruženja „Prepelica“ dana 30.12.2018. godine održan je tradicionalni završni lov na fazane za 2018. godinu.


Ovoj aktivnosti pored domaćina učestvovali su i gosti lovačkih udruženja iz Čelareva, Gajdobre, Nove Gajdobre, Tovariševa, Silbaša, a stigli su i lovci iz Sota kao i lovci iz Sopota.

Normalno, okupljanje lovaca bilo je ispred restorana „Tri šešira“ uz kafu i poneku ljutu, koju su sa sobom doneli i gosti po starom dobrom lovačkom običaju. U lov se nije krenulo bez doručka koji je pripremio šef restorana Brane Milovac, a na meniju su bili lovački specijaliteti: lovačka kobasica pečena i kuvana, domaća krvavica, švargla i kiseli kupus…

Nakon toga krenulo se organizovano na kanal DTD gde su se uglavnom lovili samo fazani. Oko 12 časova lovci su se vratili sa ulovom pa je usledilo grupno i pojedinačno slikanje pre ulaska u restoran. Bilo je vidljivo da se lovačke aktivnosti prenose porodično, tako je bilo nekoliko primera da su učestvovali otac i sin, kao što su Brane Milovac i njegovi sinovi, koji su zajedno i služili goste, tu su bili i Medići, Čedomir Gluvić, Stevan Vlaisavljević, Nedeljko Medić i drugi, a najstariji učesnik ovog druženja je Jokanović Božo –Džidža star 80 godina dok je staž lovca od 46 godina imao Svetislav Gavrilović.

Pred početak lovačkog ručka koji se sastojao od lovačkih specijaliteta gulaša i prasetine, Brane Milovac se zahvalio gostima koji su se odazvali ovom pozivu i druženju, a ujedno se zahvalio i domaćinima i saradnicima – kuvarima i konobarima na dočeku gostiju i organizaciji. Ovom skupu prisustvovao je i Pero Trifunović, potpredsednik opštinskog Udruženja koji je bio posebno raspoložen i svim prisutnim preneo pozdrave predsednika Bogdana Majstorovića koji iz ličnih razloga nije prisustvovao.

Uz lovačke dogodovštine i njihovo prepričavanje, poseban štimung ovom skupu dali su orkestar iz Stapara Vlajkov otac i sin. Pevalo se bez zvučnika i pesme za sve prihvatljive. Bilo je tu i međusobnih poklona, razmena lovačkih bluza, mala izložba lovačkih pušaka, noževa i sl.

Posle pečenja i ručka gosti su posluženi i prelepom štrudlom i pitom od višanja koju je za ovu priliku napravila Kata Vlaisavljević, dok je Pera Trifunović u ime svih prisutnih najlepšeg fazana poklonio Miloradu Vojnoviću, inače piscu ovih redova i redovnom učesniku lova, sa željom da se dogodine ponovo okupe i pripreme za 38. lovačku hajku na vukove i lisice koje će se održati u februaru mesecu u Janju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here